Guide til sikker julehandel online

Et lykkeligt barn med mange julegaver
22. november 2023

Hvad er vigtigt at vide om at købe julegaver på nettet?

December lurer lige om hjørnet. Netbutikker og fysiske butikker bugner af tilbud, kataloger, konkurrencer og julegaveræs.

I dette indlæg får du gode råd direkte fra Legetanterne, der i knap 20 år har siddet hele december ved telefon, mail og chat og hjælper titusindvis af forældre med at finde de helt rigtige julegaver til børn.

Læs med og få vores tips til ikke at stresse over julegaverne til ungerne.

De bedste tips til julegaveshopping på nettet

Her kommer et par insidertips til julegaveshopping fra eksperterne i Legeakademiets kundeservice til dig, der gerne vil have mere ro i på december:

 • Brug muligheden for at få leveret dine pakker på arbejdspladsen. Det koster det samme som at få leveret til en pakkeshop, og du kan modtage dine pakker i arbejdstiden og tage dem med hjem. Så slipper du for at skulle være hjemme for at modtage pakker, have pakker stående udenfor døren eller skulle vente i en pakkeshop for at hente dine pakker. Den mulighed benytter vi stort set allesammen her på kontoret!
 • Kan du ikke lige komme op på de 499 kr, der giver gratis fragt til pakkeshop, så køb et par gaver til børnefødselsdage, køb sæbeboblevand, gadekridt, nye spande til sandkassen, tusser og papir eller et par gode aktiviteter til sommerens eller juleferiens bilture. Det er ting, du ville købe før eller siden alligevel, og så får du samtidig gratis fragt.
 • Køb i god tid. Vi uddyber hvorfor lige straks.

Der er et par tidspunkter, hvor der er kortest ventetid på vores telefoner, hvis du har brug for hjælp.

 • Hvis det handler om at rette ordrer til samme dag, så ring til os før kl 12.
 • Hvis du skal have hjælp til at vælge eller andre ting, så er der kortest ventetid mellem 12-14.
 • Vi har åbent på telefonerne mellem 8.30-16 i hverdagene og i december er telefonerne også åbne hver søndag fra 10-14.

Køb julegaverne nu – der er ingen grund til at vente

Hvis du køber dine julegaver nu, kan du: 

 • Være sikker på at købe lige det, dine børn ønsker sig. Vi har endnu det meste på lager i alle størrelser og varianter – men det varer ikke ret meget længere, førend vi begynder at måtte skrive “udsolgt” på det mest populære legetøj. 
 • Få leveret julegaverne helt uden problemer på 1-2 hverdage, ligesom du kan resten af året uden for julesæsonen.
 • Få pakket julegaverne ind af os, så de bliver leveret pakket ind i julepapir med et til- og fra klistermærke på. Har vi ekstremt travlt, så har vi desværre kun to arme. Derfor kan det være, at vi i særlige tilfælde ikke kan tilbyde indpakning.  
 • Bytte julegaverne frem til 30 januar.
 • Og endelig: Have meget bedre tid til at gøre dem, du elsker glade i december måned, når julegaverne er i hus i god tid.

Sådan køber du julegaver på nettet: En begynderguide til webshopping

Så er vi klar – du sidder ved computeren tændt, julete eller kaffe i kruset, børnene sover: Så skal de der julegaver købes. I god tid og alt det der.

Men hvordan er det nu:

 • Skal der være penge på mit kort?
 • Kan jeg betale senere? (Psst: Ja, det kan du godt)
 • Hvor vælger jeg størrelse på løbecyklen?

Her har vi samlet de bedste tips fra den mest hjælpsomme kundeservice i hele branchen, så du kan nyde din online juleshopping hos Legeakademiet.

Find det legetøj, du gerne vil købe. Brug vores gavefinder-side, vores drop-down menue i den grønne bjælke øverst eller benyt filtrene i de grå bokse til at finde legetøj efter alder, interesse eller til en bestemt kompetence.

Oplever du problemer med søgningen eller har brug for hjælp til at vælge, så er du velkommen til at kontakte os på chat, mail eller telefon via hjemmesiden.

Vælg eventuelt variant såsom størrelse eller farve på legetøjet – det gør du via drop-down menuen på den enkelte vare. Står der “assorteret”, så kan du ikke vælge, men må vente og blive overrasket. 

Når du klikker på en vare, dukker der også en række varer frem, som vi tror, du også er interesseret i, fordi de minder om den, du kikker på nu. "Må jeg komme med" spørger de. Det er ideer til andre gode julegaver eller tilbehør.

Når du har valgt, så trykker du på “Tilføj til kurven”.

Så gemmer vi legetøjet for dig i en virtuel kurv.

Derefter kan du vælge, om du vil shoppe videre, eller om du vil slutte nu og betale. Det hele står tydeligt på skærmen. 

Hvis du er færdig med at finde legetøj, kan du klikke på ikonet øverst til højre: “Din kurv”.  

Her kan du vælge at se, hvad du har lagt i kurven.

Tryk “Til kassen” når du vil betale.

Ved betalingen kan du vælge at sige ja tak til gaveindpakning.

Du kan også se, om du er over 499 kr og får gratis levering, eller om du er under 499 kr og skal betale 39 kr for fragt til pakkeshop af dine indkøb. 49 kr, hvis de skal hjem til dig privat.

Går du videre til kassen, skal du her indtaste dit navn, e-mail, tlf og adresse. Vælg, om din pakke skal leveres hjemme eller i pakkeshop.

Du kan sagtens få julegaverne sendt direkte hjem til dem, der skal åbne dem, hvis du fx ikke skal fejre jul med modtagerne. Så vælger du “levering til anden adresse”.

Du kan vælge at betale nu via MobilePay, betalingskort, bankoverførsel eller på afbetaling med ViaBill. Så er du klar til at trykke “Godkend og betal”, og så er din bestilling sendt til vores lager i Jylland, der sender det afsted til dig med GLS.

Når de sender din pakke ud af lageret med fragtfolkene, bliver pengene trukket fra din konto – ikke før. Du betaler altså først, når din vare er sendt afsted. Vi trækker ikke noget som helst fra dig, før legetøjet er sendt. Uanset om du betaler med kort eller MobilePay.

Når du godkender, så godkender du kun, at vi MÅ trække beløbet, når vi har sendt legetøjet. Ingen penge skifter hænder, før det er sendt afsted. Det siger loven nemlig.

Du har altid 30 dages returret, og julegaver i 2023 byttes frem til 30 januar.

Kontakt os, hvis du vil bytte eller returnere en vare, så hjælper vi dig videre. Du skal udfylde en returseddel, som du printer. Har du ikke adgang til en printer, så kontakt os. Så finder vi en løsning.

Det koster 39 kr at returnere en vare (ikke bestillingsvarer), som du dog ikke skal betale, hvis du samtidig bestiller noget andet legetøj. Vi gør alt for, at du bliver glad for at handle hos os, så giv os altid chancen for at sørge for, at du bliver tilfreds, hvis der skulle være sket en fejl. 


God julegaveshopping!

Related posts
Kommentarer
Tilføj en kommentar
Your email address will not be published