Plantoys visionære direktør: Mød Vitool

Mød Vitool fra Plantoys
Seneste indlæg Produkt Infos
7. januar 2022

Vitool er en af hverdagens helte og en visionær iværksætter

Når man møder noget ganske særligt, skal man slå på tromme for det.

Når det særlige er et menneske, så fortjener dette menneske en fanfare, en sejrsskammel og en stor lagkage. Det kan vi ikke rigtig leve op til i dette tilfælde, så vi må nøjes med et blogindlæg. For vi vil gerne fejre et af de dejligste og dygtigste mennesker, vi nogensinde har mødt. Du skal også møde dette menneske. Så i dette indlæg på Legeakademiets blog præsenterer vi dig for grundlæggeren af Plantoys. Han hedder Vitool.

Hvem er Vitool?


Du kender ham ikke. Men måske kender du ham indirekte, uden at du er klar over det? For Vitool er manden, der står bag det meget populære legetøjsmærke PlanToys.

Men i dag handler det ikke om PlanToys - handler om Vitool.

Han er nemlig sådan et menneske, som får én til at føle, at man bliver et lidt bedre menneske blot ved at være i hans selskab.

Der er bare nogle mennesker, der har den egenskab. Det sker, når man møder en person, der er oprigtigt uselvisk. Mennesker, der giver mere end de får og mennesker, der giver betingelsesløst - og sådan et menneske er Vitool.

Vi vil gerne fortælle dig lidt mere om alle de måder, hvorpå Vitool yder en indsats, både lokalt og globalt.

Udover at drive en fabrik, hvor de ansatte får hjælp til at styre deres privatøkonomi, får mulighed for at tage deres handicappede børn med, som ellers ikke kan passes, kan købe købmandsvarer for endnu ikke udbetalt løn (uden avance til købmanden vel at mærke), så er Vitool også fuldstændig optaget af at passe på den natur, der omgiver ham selv og de børn med deres voksne, der er vores fremtid.

Der er mange legetøjsproducenter, der TALER om at passe på naturen. Men ikke alle sætter handling bag deres ord på den skala, som Vitool gør. Det kan du læse mere om herunder.

Affaldsindsamling hos PlantoysAffaldsindsamling hos Plantoys

Vitool arrangerer udflugtsdage, hvor han tager ansatte og andre frivillige med ud for at rense de thailandske strande. Nogle vil sige det er en dråbe i havet, men for Vitool er det vigtig læring i at passe på vores klode.

Han har startet et projekt for at redde den thailandske søko, dugong - en uddøende race. Her inviterer han skoleklasser med ud og plante søgræs og underviser dem samtidig i, hvad der er de største farer for arten. Det har resulteret i, at arten faktisk er begyndt at vokse i antal.

Og sidst men ikke mindst, har Vitool nu besluttet sig for at lave en "forest of play". Altså en skov, som er indrettet til leg.

Vi tænker, at billederne herunder fortæller historien bedre end vores ord.

Bæredygtighedstiltag hos PlantoysBæredygtighedstiltag hos Plantoys

Udover alle de lokale tiltag, står Vitool som nævnt også bag brandet PlanToys.

På den thailandske fabrik bruges ALLE elementer af gummitræet til at lave legetøj af (normalt er der et spild på ca. 20%). På fabrikken bruges rødbede og plantesaft til at indfarve legetøjet, og der spekuleres i CO2-udledning, bæredygtighed og socialt ansvar alle døgnets 24 timer. Vitool kan ganske simpelt ikke lade være, det er en del af hans DNA.

Bæredygtige tanker hos PlantoysBæredygtige tanker hos Plantoys

Når du derfor om lidt kigger på alt Plantoys legetøjet hos Legeakademiet, så håber vi, at du vil se dem i et nyt lys.For når du køber legetøj fra PlanToys, får dit barn ikke kun bæredygtigt legetøj, der stimulerer krop og hjerne. Du og dit barn bliver også en del af en familie, som tænker på kloden, dyr og mennesker, hver gang, der søsættes nye produktioner, og altsammen med Vitool i front. Helt fra bunden af vores legetantehjerter mener vi, at Vitool og PlanToys er med til at gøre verden til et bedre sted. Og vi håber, at vi i dag har gjort det synligt for dig også, hvor stor en indsats de gør - og hvor meget det faktisk er muligt for en enkelt virksomhed at bidrage med - til inspiration for alle os andre.

Naturen er vigtig for PlantoysNaturen er vigtig for Plantoys

Vi er vilde med PlanToys

PlanToys er den eneste virksomhed, vi har mødt, der tænker tanken om bæredygtighed og ansvarlighed ind i alle aspekter. Se hele vores store udvalg af Plantoys legetøj her.
Dertil kommer, at legetøjet er meget, meget fint og fuld af læringsmuligheder. 
Herunder kan du se en video, hvor Ann fortæller om et typisk PlanToys projekt. Et samarbejde med en hollandsk NGO, der førte til produktionen af u-perfekte grøntsager i bæredygtigt gummitræ.