CoboStories fortælletaske - Børnehave

kr. 4.995,00
0 Trustpilot produktanmeldelser
Bestillingsvare
Varenummer
1098-10002
Børn bliver i dag digitale forbrugere i en meget tidlig alder. Ved selv at skabe digitale fortællinger får børnene en mulighed for for at opleve, hvor
Læs mere
Velegnet til:
 • Kognitive færdigheder
 • Kreativitet
 • Samarbejde
 • 0 mdr.
 • 3 mdr.
 • 6 mdr.
 • 9 mdr.
 • 1 år
 • 18 mdr.
 • 2 år
 • 2,5 år
 • 3 år
 • 4 år
 • 5 år
 • 6 år
 • 7 år
 • 8 år
 • 9 år
 • 10 år
 • 11+ år
 • Senior
Hvad gør dette produkt særligt
Børn bliver i dag digitale forbrugere i en meget tidlig alder. Ved selv at skabe digitale fortællinger får børnene en mulighed for for at opleve, hvornår noget er virkeligt og hvornår det er konstrueret.

Formålet med CoboStories lege- og læreunivers er, at lade børnene selv være de aktivt skabende og dermed styrke deres opfindertrang, frie fantasi, iværksætterlyst, sproglige og sociale udvikling samt ikke mindst deres fortælleglæde. Alt sammen kompetencer, som temaerne i de pædagogiske læreplaner lægger op til.

Fortælletasken til børnehavebørnene indeholder to kreative digitale fortælleværksteder, hvori fortællingen er omdrejningspunktet: et bogværksted og et filmværksted. Målet med to digitale læringsuniverser er, at børn skal være producenter i deres egen læringsproces.

Fortælleværkstederne er designet til at være:
 • Intuitive og enkle for børnene at gå til og lege og lære i
 • Kombinerer digitale universer med fysiske legeaktiviteter
 • Udfordrer den traditionelle didaktik
 • Tilbyder et boost i digital dannelse og fortælleteknik
I CoboStories to værksteder kan børnene arbejde intuitivt med at skabe egne fortællinger i digitale bøger ligesom de kan skabe digitale fortællinger udført som animationsfilm. Fortælletaskens inspirationskort skal guide børnene til at få idéer og kvalificere de idéer, der opstår. Målet med billedkortene er, at de angiver en ramme, hvori børnene kan inspireres til at fortælle frit, uden dog helt at gå i stå, da kortene giver dem inspiration, hvis de mangler det. Barnet kan på den ene side selv blive inspireret til at fortælle, men der er bestemt også mulighed for at skabe et læringsbaseret bog- eller filmunivers, i samarbejde mellem barn og pædagog.

Så hvordan fungerer det?
Når I køber CoboStories fortælletaske til børnehaver får I et færdigt koncept, som er lige til at gå i krig med. Det kan I bruge til at lave små stopmotion film og animerede historier samt små bøger. Hvad jeres film og bøger skal handle om, hvor lange de skal være, hvordan de skal se ud... Alle de beslutninger er helt og holdent op til børnene.

I er i fællesskab medskabere af de kulturelle produkter, I skaber med CoboStories. CoboStories leverer rammerne - alt andet leverer I. På den måde skabes der er fuldkomment åbent univers, hvor I sammen med børnene i børnehavegruppen kan fordybe jer i den kreative proces. En proces, som er med til at understøtte børnenes viden om sig selv i verden, og som giver dem en dybere og mere indsigtsfuld forståelse for medierede fortællinger.

CoboStories er bygget op om et digitalt univers, som I får adgang til via CoboStories' filmapp og bogapp. Denne skal downloades til en iPad - og når først det er gjort, er I klar til at kaste jer ud i fortællingernes fantastiske verden.

Fortælletasken indeholder også et stativ, som I kan montere jeres iPad på, når I fx laver stopmotion-film, og takket være den smarte taske kan I uden problemer drage ud i naturen eller på legepladsen for at lave jeres projekt.

I får desuden 3 baggrunde, som I kan bruge som scene til jeres film og fortællinger samt et figurark med figurer I kan klippe ud og bruge som karakterer i jeres historie. I kan også lægge op til, at børnene enten selv designer/tegner/maler en baggrund - eller at I netop finder nogle rammer et sted i institutionen, ude eller inde.

I kan lave alle de film og bøger, I lyster... og det får I sikkert også lyst til. CoboStories er nemlig ikke som noget andet. Og I vil helt sikkert alle opleve, at jeres produkter udvikler sig efterhånden som historiefortællingen kommer i fokus og I får eksperimenteret med alle de øvrige virkemidler fra filmens og bøgernes verden.
 
Selve app'en er utrolig intuitiv og let at gå til - og den letteste måde at lære om CoboStories' univers er blot ved at gå i gang. Her er ingen forkerte løsninger - intet facit. Kun ren og skær leg og læring i perfekt harmoni.

Ved at arbejde og lege med fortællingen i åbne universer åbner børnene deres evner til at fortælle, deres empati, deres sproglighed, deres kreativitet, deres abstraktion og får lov at skabe deres egne kulturelle fodspor i verden.

Pædagogens rolle i CoboStories:
CoboStories rummer tutorials og vejledninger til pædagogerne. Målet er klæde pædagogerne bedst muligt på til at kunne hjælpe børnene med at komme i gang med at skabe egne fortællinger. Arbejdet med taskens fortælleunivers kræver desuden ikke meget forberedelsestid, og som pædagog bestemmer I selv, hvilke læreplaner, der skal være i fokus. CoboStories er blot en ramme for, at børnene kan lege sig til læring på anderledes vis, men rummer naturligvis inspiration til at arbejde inden for de enkelte temaer.

De produkter, som børnene producerer i fællesskab, kan bruges i efterfølgende forløb, fx til måldokumentation, videndeling, forældredokumentation samt pædagogernes egne refleksioner i forhold til udvikling af nye læringstiltag. Det at film og bøger sammen er en sjov og levende proces, som børnene elsker og meget gerne vil have mere af.

Kunne I tænke jer lidt hjælp til at komme godt i gang med fortælletasken? Så kan I på et 2-3 timers kursus få en praktisk introduktion til, hvordan I kan arbejde med CoboStories som en pædagogisk aktivitet i børnehaven. Læs mere her.

Cobostories fortælletaske - Børnehave indeholder:
App: Cobo Film + Cobo Bog
1 stk. taske
1 stk. stativ
3 stk. baggrunde
2 stk. figurark
1 stk. klistermærker med øjne
1 stk. Vejledning
10 stk. Bogkort
10 stk. Filmkort
10 stk. "Vildere"-kort

Alder: Fra 2-10 år.
Produktinformation
Varenummer 1098-10002
Alder 6 år, 7 år, 8 år, 9 år, 10 år, 11+ år
Velegnet til Kognitive færdigheder, Kreativitet, Samarbejde
Funktion Fantasi, Finmotorik, Grovmotorik, Indlæring, Kognitive færdigheder, Kommunikation, Koncentration, Koordination, Kreativitet, Læringsparathed, Rolleleg, Samarbejde, Selvværd, Sociale kompetencer, Sprog- og sprogforståelse