Det mener vi om kemi i legetøj

Legetanterne har holdninger til mange ting og naturligvis også til indholdsstoffer i legetøj

For at et legetøj skal på hylderne hos os, skal det nemlig ikke alene udvikle krop eller hjerne. Det skal ligeledes leve op til at blive vendt og drejet og bevise, at det ikke indeholder nogle skadelige indholdsstoffer. Vi lægger kun det på hylden, som vi vil give til vores egne børn - det synes vi er et sundt udgangspunkt.

Vi holder øje med kemikalieinspektionen og Miljøstyrelsens ugentlige rapporter, og deres test af legetøj, således at hvis en produktion er gået galt uden vores vidende og er blevet opdaget af dem, så trækker vi varen retur og informerer vores kunder. Det er kun sket 2 gange i vores 15 år som legetøjsbutik.

Helt generelt omgiver vi os kun med leverandører, der lever op til samme principper som os. Leverandører med samvittighed.

Så når du som forbruger læser om slim, der indeholder skadeligt bor eller dukker med phtalater, så er det højst sandsynligt og i de allerfleste tilfælde kinesiske producenter, der uden samvittighed for dit barns helbred, producerer på den billigste og hurtigste måde - og det er mange gange ved at tilføre bor til slim, phtalater til dukker eller bly i lodninger på plastlegetøj.

Så hvis du vil sikre dig at få legetøj ind af døren, som ikke er skyld i, at du ikke kan blive bedsteforælder en dag, så råder Legetanterne dig til at købe dit legetøj på danske webshops. Og når du vælger din webshop, så kan du sikre at du får en ordentlig kvalitet ved at virksomheden køber fra europæiske leverandører/distributører, for så ligger mærkningskravet hos dem.

De er en slags dørvogter, som sikrer at legetøjet lever op til alle krav.

Det allermeste legetøj bliver idag produceret i Fjernøsten, men forskellen er hvor mange filtre der er på dit legetøj, inden det kommer ind af døren.

Historien viser desværre, at lige nu risikerer du dit barns helbred ved at købe billigt legetøj direkte fra Fjernøsten. Hvis det derimod er en europæisk virksomhed, der får produceret i Kina, så vil den europæiske virksomhed være garant for at europæiske retningslinjer bliver overholdt.

Hvis legetøjet så går til en dansk distributør eller en dansk virksomhed, som Legeakademiet, der køber direkte i udlandet, der samtidig sikrer sig at legetøjet lever op til danske standarder og evt. som os har yderligere krav til kvaliteten, så kan du med ro i maven stole på at legetøjet er i orden.

Legetanterne er garant for:
-At alt legetøj hos os lever op til europæiske standarder.
-At vi holder øje med Miljøstyrelsens udmeldinger, hvis der kommer ændringer i krav til legetøjet.
-At vi altid vælger det rene legetøj og at vi altid vil informere dig på vores produktside, om hvad indholdet i legetøjet er.

Vi går ikke på kompromis med dit barns sikkerhed, når det drejer sig om legetøj.

Ama'r og halshug og jorden rundt på et sekund - Ann & Jane