Sommerfuglehave m. 5 fritleverede larver

329,95 kr.
På lager – levering 1-3 hverdage.
Varenummer
26-01010PP
Fri fragt ved 499,- | 5 Stjerner på Trustpilot
 • Med et tema eller emne kan du udvide dit barns faglige viden. Det styrker dit barns ordforråd.
 • Skønt til dit nysgerrige barn.
Læs mere
Velegnet til:
 • Faglig viden
 • Nysgerrighed
 • Observation
 • 0 mdr.
 • 3 mdr.
 • 6 mdr.
 • 9 mdr.
 • 1 år
 • 18 mdr.
 • 2 år
 • 2,5 år
 • 3 år
 • 4 år
 • 5 år
 • 6 år
 • 7 år
 • 8 år
 • 9 år
 • 10 år
 • 11+ år
 • Senior
Herlige og særlige egenskaber

Væk dit barns interesse og omsorg for naturen ved at observere forpupning og udklækning af smukke tidselsommerfugle. Oplevelsen munder ud i en fascinerende og smuk begivenhed, når I sætter de voksne sommerfugle fri i naturen efter ca. 3 uger.

Du kan købe sommerfuglehaven hele året. De larver, du skal putte ind i sommerfuglehaven, skal du bestille hjem fra England. Al information er med i sættet.

Du kan først bestille larverne hjem, når vejret er til det. Det er som regel fra 1. marts til 1. september, når det er over 10 grader. Du vil kunne se sæsonen inde på den hjemmeside, hvor du skal bestille larverne, efter du har modtaget sommerfuglehaven fra os.  

Sættet indeholder: 

 • Sommerfuglevoliere på 30 cm i højden
 • Pipette til at made larverne
 • Instruktioner til at pleje pupper, larver og sommerfugle
 • Gavekort til bestilling af 5 stk. sommerfuglelarver inkl. foder og fragt på den hjemmeside, der er angivet på voucheren.

FRAGT:

På en del andre sommerfuglehaver skal du betale ca. 40-80 kr for fragten på sommerfuglelarverne. På denne sommerfuglehave, er fragten inkl. i den voucher, du får med.  

 

Prisen for selve larverne er inkl. i alle vores sommerfuglehaver.

 

Lær omsorg for naturen med en sommerfuglehave:
Naturen er mageløs, og ude i det fri sker der hver eneste dag de mest utrolige transformationer, når insekter, dyr, bakterier og alle mulige andre levende væsner går fra et livsstadie til et andet. 
Levende væsner har brug for tid, omsorg og respekt for at kunne trives og vokse, og det læres bedst gennem personlig erfaring.

Alt for mange børn har kun begrænset adgang til at opleve, hvordan naturen virkelig er magisk.

At opleve sommerfuglelarver blive til smukke sommerfugle, der bagefter flyver ud og bestøver blomster, lægger nye æg og fortsætter livets cyklus, viser dit barn:

 • At med hensynsfuldhed, tålmodighed og respekt kan vi mennesker få lov til at opleve naturens mirakler på nært hold
 • At der findes flere livsstadier, og at selv små, brune larver kan blive til de smukkeste væsner, der skaber endnu mere liv og har en vigtig rolle i livets cyklus
 • At selv midt i et klasselokale eller i en lejlighed uden have kan man opleve fantastiske transformationer, der giver håb for fremtiden på en meget erfaringsnær måde
 • At selv med små handlinger såsom at stille sukkervand frem til sommerfuglene, efter de er klækket, kan man bidrage positivt til at øge antallet af bestøvere og bevare naturen.

Er der levende larver med i sommerfuglehaven?

Nej, dem skal du bestille.

 

Det er kun deres bolig og udstyr til dem, du får hjem med det samme. Lidt ligesom når man køber hundekurv og hundemad, før man henter hundehvalpen. 

 

Når du har fået sommerfuglehaven hjem, er der et gavekort i pakken. Det skal du bruge til at gå ind på Insectlore's engelske hjemmeside (følg instruktionerne) og bestille larverne. De bliver derefter sendt hjem til dig (det tager ca en uge), og så kan I gå i gang med at observere sommerfuglenes livscyklus.

 

Hvis der med forventning går længere tid, vil larverne transformere sig til pupper, og derfor vil de blive sendt retur til England. De bliver så sluppet fri af Insectlore, når de er klækket. Du vil få tilsendt nye, unge larver med det samme, så du kan nyde hele processen derhjemme fra ung larve til puppe og til sommerfugl. Der er ingen larver, der lider overlast under transporten, da der er foder til mange uger i glasset og naturligvis også lufthuller.

 

Larverne og sommerfuglenes levevilkår er udviklet af entymologen og grundlæggeren af Insectlore, Carlos White, der siden 1969 har solgt sommerfuglehaver. Der er endda sendt sommerfuglehaver med på en rumfærge!

 

Hvorfor er der ikke levende larver med i sættet fra starten?

Årsagen til, at der ikke er larver med i sommerfuglehaven i første omgang er, at larvestadiet kun varer max 3 uger. Derfor duer det ikke, at vi har larverne liggende på vores lager sammen med løbecykler og kæpheste. De små, levende larver bor i et passende miljø hos Insectlore i England, hvor de bliver udklækket fra sommerfugleæg.

 

Når du bruger gavekortet til at bestille dine larver, bliver de puttet i et glas med mad i, og så bliver de nænsomt pakket ind og sendt hjem til dig.  Du skal bestille larverne hjem, når du er klar til at gå i gang med at udklække sommerfugle. 

 

Dyrevelfærd og sommerfuglehaver

Det er levende dyr, der er tale om. Derfor skal der være en voksen med i sommerfugleprojektet, og børn må ikke have ansvar for hverken larver eller sommerfugle alene.

Sommerfuglehaverne fra Insectlore er godkendte af den britiske non-profit organisation Butterfly Conservation Society, hvis stempel du finder på emballagen. Deres målsætning er at sikre sommerfugles eksistens og livsvilkår, så du går ikke på kompromis med hverken miljø eller dyrevelfærd ved at give dit barn en sommerfuglehave. Du kan finde et afsnit med spørgsmål og svar om etiske overvejelser i vores guide om sommerfuglehaver, som vi linker til nederst på denne side.

*Sommerfuglelarver sendes ikke mellem 1 september og 1. marts Sommerfuglehaven kan sagtens købes i denne periode, men I kan først bruge gavekortet til køb af larverne efter 1. marts.

 

Alder: Fra 4 år


OBS: Det kan ske, at nogle af larverne går til undervejs. Det kan desværre ikke undgås, selvom der er masser af både larvemad og luft i deres rejsebolig. Du kan regne med, at der bliver minimum 3 levende sommerfugle ud af de 5 larver. Sådan er det også med vilde sommerfugle.

f

Aktiviteten er kompetenceudviklende og skøn for dit barns trivsel:

 • Det styrker dit barns ordforråd, at der er et tema eller emne, som I kan tale om, mens I leger.
 • Herligt til at holde gang i dit barns nysgerrighed.
 • Observationsevnen bliver styrket.

Måler 30 cm.
Velegnet fra 4 år.

Guide og videoer om sommerfuglehaver

Her kan du læse alle de mest almindelige spørgsmål og svar om sommerfuglehaver. Læs guiden her.
Produktinformation
Varenummer 26-01010PP
Brand InsectLore
Alder 4 år, 5 år, 6 år, 7 år, 8 år, 9 år, 10 år, 11+ år
Velegnet til Faglig viden, Nysgerrighed, Observation
Funktion Faglig viden, Miljøbevidsthed, Nysgerrighed, Observation
Fagområdet/Udvikler kompetencer indenfor og kendskab til Naturvidenskab
OBS! Institutionsegnet
Mål: 30 cm
Anmeldelse af Sommerfuglehave m. 5 fritleverede larver
Gennemsnitlig bedømmelse
Lis Olesen
2024-06-10T20:59:55.513Z
Dårlig service fra det engelske firma Insectlore Det tager en krig at bestille larver og de er ikke kommet endnu skønt de er bestilt og afsendt for en uge siden
Svar fra Legeakademiet
Hej Lis Tak for din anmeldelse. Vi er kede af, at du ikke har været tilfreds med din bestilling af larver hos Insectlore. Larverne afsendes én gang om ugen. Det tager ca. en lille uges tid at få leveret larverne fra den forsendelsesdato, som man selv vælger. Hvis du fortsat ikke har modtaget larverne, så kontakt os endelig på info@legeakademiet.dk med dit ordrenr. og vouchernummer til larverne, så undersøger vi straks, om der skulle være et problem med din levering. Hilsen Legetante Dorthe
marta
2024-05-27T11:56:23.402Z
Sjov og lærnene til de små. Enkelt og nemy bestiling ad laverne
Joachim nakel
2024-04-29T17:12:53.331Z
Super godt glæder os til de bliver til sommerfugle
Christine Ulse
2024-01-25T15:17:42.924Z
Det er super interessant og sjovt for børn især når man skal lukke sommerfuglene ud
Pia Manly Bank
2023-12-05T15:21:28.66Z
Det blir så fint at give mine børnebørn den oplevelse 🫶 Har lavet det mange gange før med andres børn❤️
Eva Sunde
2023-07-11T11:10:18.404Z
Modtog pakken meget hurtigt, men der er endnu ikke bestilt larver, grundet sommerferie.
Gerhardt teichert
2023-06-04T11:43:14.046Z
Jeg forventede at larverne blev leveret. Dem skal man så først bestille når bur mm er kommet
Dina Alim
2023-05-09T15:16:37.448Z
Vi købte 5 sommerfugglarver som vi kan se vokse og gro og slippe fri, når de er blevet til sommerfugle. En meget smuk ting at gøre for at få sommerfugle til at overleve.
Christina Klein
2023-03-22T16:42:55.664Z
Hurtig levering, og gode produkter.
Vickie
2022-08-15T17:24:51.659Z
Rigtig godt har dog ikke bestilt larverne endnu. Det venter vi med til 1. marts.
Ivalu Brix
2022-06-27T01:36:22.19Z
Super hyggeligt at følge med i den proces der er når larverne bliver til en pupper og til sidst sommerfugle. Lærig og hyggelig stund man kan have sammen med sine børn.
Kvistholm Mor & Barn
2022-05-16T05:11:28.05Z
Jeg har stadig ikke modtaget laverne efter 23 dage.
Fin Andersen
2022-05-10T03:55:22.202Z
Har desværre endnu ikke modtaget nogen larver, håber de kommer
Svar fra Legeakademiet
Hej Fin, tak for din anmeldelse. Jeg beklager, at du ikke har modtaget larverne. Når du bestiller sommerfuglehaven hos os, så får du en voucher med, som du skal gå ind og bestille larverne separat med. Larverne sende ud engang om ugen, da larverne skal være i det rigtige stadie når de sendes. Har du indløst voucheren og ikke har modtaget larverne inden for 1-1½ uge, så lyder det til at der er sket en fejl. Jeg kan ikke se, at du har sendt os en mail vedrørende dette, men vi kontakter dig direkte med det samme, så vi kan få løst problematikken. Hilsen Legetante Monica
Charlotte R
2021-08-20T17:50:43.211Z
Helt fantastik! Vi har før bestilt sommerfuglelarver direkte fra Insectlore, men grundet tolden og moms var jeg lidt bekymret ang den endelige pris. Legeakademiet lovede fragtfrit, og de leverede i den grad! Jeg havde dog bestilt med sending fra England tidligere, men utrolig nok kom de inden min datters fødselsdag! Larverne er små, så vi kan følge dem i længere tid denne gang 🙏😊 Alt i alt utrolig positiv over denne bestilling fra Legeakademiet! 👍 :)
Betina Pedersen
2021-08-20T09:19:56.787Z
Det var en fødselsdagsgave, og han blev rigtig glad :-)
Karin
2021-08-11T08:28:50.207Z
Børnebørnene er fascineret af larvernes forvandling. Kan kun anbefales hvis det er tid til at hjælpe børn med at passe dem.
Karin
2021-08-05T13:24:23.767Z
Super spændende produkt. Mine børnebørn er vilde og spændte på udslaget og følger larvernes udvikling.
Gottlieb
2021-07-31T13:28:24.968Z
Rigtig fint lærerigt sæt. Men i princippet lidt dyrt for hvad det egentlig indeholder.
Bodil Hansen
2021-07-10T16:53:56.282Z
super barnebarnet bliv meget glad
Helena
2021-06-11T11:08:28.636Z
Man bestiller sommerfuglene fra England. Må ærligt indrømme jeg syntes det er ret trælst hvis man så skal betale told men det ved jeg ikke endnu om er tilfældet
Svar fra Legeakademiet
Hej Helena, tak for din anmeldelse. Når du bestiller sommerfuglelarerne, med den voucher der følger med sættet du køber her på vores side, så skal du ikke betale told. Sommerfuglelarverne sendes til en central her i Danmark, hvor de vidersenes, så den enkelte kunde ikke skal betale told. God fornøjelse med sommerfuglene. Hilsen Legetante Monica