Legetanterne Jane og Ann

Hvad er Legeakademiet?

Legeakademiet.dk er en dansk ejet og dansk drevet webshop med fokus på lærende og udviklende kvalitetslegetøj.

Da ejerne Ann og Jane åbnede Legeakademiet i 2005, var det med en ambition om at gøre det muligt for forældre at købe legetøj, der udvikler børns kompetencer. Dengang var det kun noget, der blev tilbudt til til skoler og institutioner.

De to Legetanter er blevet til mange flere (der er sågar kommet et par onkler til også), og i dag er vi den største danske webshop inden for vores niché: Legetøj, der gør børn klogere.

Nedenfor kan du læse mere om hvem vi er, om vores virksomhed, og hvad vi tror på.

Vores vision:

Vi er en webshop med en klar mening om, hvad der bidrager til en positiv udvikling hos børn.Vores holdning er konsekvent, og den har stor betydning for, hvilke former for legetøj, vi vælger at have i vores sortiment.

På Legeakademiet.dk finder du ganske enkelt kun legetøj og udviklende redskaber, der udvikler børns kompetencer og er 100% sikre at lege med. Hvis legetøjet anvendes, vedligeholdes og opbevares efter anvisningerne på den enkelte vare, kan du være fuldstændigt sikker på, at dit barn kun får positive oplevelser med legetøj købt hos os.

Vi formulerede for mange år siden Legetanternes 7 tips til en god, udfordrende barndom.

Dem kan du læse her:

  1. Børn skal slå sig – så de bløder, får buler og græder.Hvis vi pakker legepladser, børneværelser og børnemiljøer for meget ind, tager vi vigtig læring væk fra vores børn. Hver gang vores børn slår sig, registrerer de vigtig viden i kroppen. Viden, der med tiden bliver til erfaringer. Viden om deres begrænsninger og dermed også om deres næste udviklingstrin.
  2. Vi skal tæske vores børn i Ludo. Vores børn skal lære at håndtere nederlag. Mange studier viser, at dem, der kan finde ud af at rejse sig efter et nederlag, kommer længst i livet. Hvis vi altid lader vores børn vinde, får de i stedet deres første nederlag ude af hjemmet, hvor vi ikke kan guide dem i, hvordan man rejser sig igen.
  3. Vi skal lære vores børn at være selvhjulpne alt efter deres alders- og udviklingstrin. At binde snørebånd, at vente på tur, at smøre en mad, at lytte, at deltage i samtaler, at cykle, at vise omsorg. Hvis vores børn kan disse ting, får de en langt nemmere skolestart, hvor de kan koncentrere sig om alt det vigtige og ikke bliver sat bagerst i rækken i forhold til gruppen.
  4. Vi skal tage give vores børn passende forstyrrelser, som formuleret af filosoffen Humberto Maturana. Når vi skal stimulere vores børn sanse- og motorikmæssigt, er det en meget fin balancegang. Dit barn skal nemlig ikke have en udfordring, der er så hård, at han/hun mister modet. Til gengæld skal den være hård nok til, at der stadig er tale om en udfordring. Vores erfaring siger os, at børn kan mere end deres forældre tror de kan. Så længe dit barn får masser af kærlig støtte undervejs, kan du sagtens sætte barren højt.
  5. Snavs gør klog.Jo mere beskidt dit barn er, når dagen går på hæld, jo mere har det lært. Vær begejstret, når ungerne kommer hjem med maling i håret, mudder på tøjet og græspletter på knæene. Det er et særdeles synligt bevis på, at dit barn har udfordret sig selv i dag og lært noget nyt.
  6. Al læring starter med nysgerrighed.Vær glad for alle de “hv-spørgsmål”, dit barn bombarderer dig med, og til læringsmaterialer og legetøj til rådighed, der udfordrer dit barns nysgerrighed. Prøv at lade dit barns motivation for at finde ud af, hvorfor/hvordan/hvorhen/hvad på sin egen måde, og lad være med at rette. Spørg i stedet for.
  7. Sociale færdigheder er vigtigere end ABC og 123 inden skolestart.Vi sælger en hel masse skønne bøger og spil, der er velegnet til skoletræning i ABC og 123, og de er super gode at have med på turen, til at give nysgerrige børn, og til at øve ekstra derhjemme. Men selve evnen til at lære, til at være i et fællesskab, den er vigtigere. Sociale kompetencer læres ikke foran en skærm eller en bog, den tilegner vi mennesker os, når vi er sammen om aktiviteter udenfor såvel som indenfor.

I 2005 havde vi begge små børn. Siden da har vores tilsammen 5 børn deltaget i Legeakademiet som legepiloter og prøvekaniner. Vi startede hjemme i stuen med en god idé, vi har knoklet, og det gør vi stadig. Men vi sørger også altid for at både vi og vores kære ansatte har en fornuftig balance mellem familie- og arbejdsliv.
Det, der i starten var nogle varer i et viktualierum og en primitiv, scannet webshop, er i dag en virksomhed med eget kontor i Hørsholm, eksternt lager og en hel flok meget dygtige og engagerede ansatte.

Hvad er en legetante?

Hos Legeakademiet kalder vi os legetanter. Med det begreb ønsker vi hver især at være en, der både er i øjenhøjde med dit barn og med dig som forælder. Legetanterne udvælger omhyggeligt det bedste legetøj ud fra vores årelange erfaring, og vi vejleder dig altid ud fra den nyeste viden om børns udvikling og behov. En legetante er oprindeligt et begreb med lidt forskellige betydninger i de 6 lande, Legeakademiet findes i. For os betyder det en klog, kærlig og måske lidt skør person, der både kan sørge for tørre sokker på en kold dag og rende rundt med klovnenæse på i Netto. Bage alfabetsmåkager, spille monsterbowling og øve tabeller med grankogler. Fortælle eventyr, cykle baglæns og sætte gang i fællessangen. Vi håber, at vi som legetanter kan gøre en positiv forskel for dit barns leg og læring.

Kontakt os

Tlf nr.: 71 99 05 25 – vi svarer i hverdagene fra kl. 8:30-15:30

Chat med os – vi svarer i hverdagene fra kl. 8:30-15:30

E-mail: info@legeakademiet.dk