De bløde facts

Hvem er legetanterne og legeonklerne?

 

Vi er som én stor familie på 8 personer, der holder sammen i tykt og tyndt. Tilsammen er vi Legeakademiet - hver for sig er vi pontoner, der holder skuden oppe, som man siger ;-)

 

Vi har hvert vores speciale i Legeakademiet, som vi nørder indenfor. Det tror vi giver den bedste virksomhedssammensætning... Altså at man kan noget, ingen andre kan.

Stephanie – Vores altid smilende norske jente, som fungerer som SoMe, nyhedsbrevskunstner og influencerhaj i hele akademiet. Hun er pæredansk, men kan synge på norsk, så fuglene kvidrer. Stephanie er i velkomstkomitéen, når de helt igennem norske produkter kommer til, og holder informationsmødet for dem, inden de kommer på hylderne med alle de danske varer.

Grit – SoMe- & SEO-jonglør, bestemmefranz, butiksbestyrerinde, kamerakvinde, idémager & inspirator

Monica – Vores detaljeorienterede pernittengryns tante, som holder øje med, at alle varer lever op til de strenge optagelseskrav, der er for at ligge på en hylde i akademiet og vente på at komme ud til en pode, der skal udvikle sin viden eller kunnen.

Daniel – indkøbsguru, stykformand, analysemester & den der styrer indkøbslisten  

Kristina – Ordmagerinde, blog-forfatterinde og SEO-tryllekunstner

Knud – Talknuser, ven med banken & ham der løfter pegefingeren, når vi skejer for meget ud

Jane – Legeboss, venstre hjernehalvdel & Maskinmester

Ann – Legeboss 2, højre hjernehalvdel & Cirkusdirektør

Dorthe - Kunde- & babyhvisker, som nyder tilværelsen på barsel

Elvis og Sif – Små kontor-bomuldshunde, der gør som bar' pokker, når vi får besøg, men er rigtig gode krammebamser, når man lige har brug for det og vi andre ikke lige har tid. Ligger for det meste på ryggen med ben i alle retninger.  


Hvad vi tror på

Legetanterne har mange holdninger - til mange ting. Det er vigtigt, når andre skal kunne mærke os og især når man er en onlineshop (og der virrede den første af de føromtalte holdninger så med hovedet :-))

Blandt holdninger til hvordan vi som forældre skal nyde nuet og ikke gå op i om alt er pænt, men mere om det har været sjovt, til at det uperfekte mange gange er smukkere end det perfekte, til at vi alle skal huske at smile og hilse på folk vi ikke kender i køen, på gaden og i bilen, til at man som virksomhed skal opføre sig, som man selv ønsker at blive behandlet, til hvad der er vigtigt når man skal starte en virksomhed og kaster sig ud som selvstændig og så en masse andre ting vi tror på når det gælder børn….

Her kan du tygge på nogle af vores mange holdninger, så DU også kan mærke hvem vi er (nogle er sat lidt på spidsen, for det er mange gange her hvor man mærker nemmest):

Legetanterne tror på, at:

 

1. Børn skal slå sig - så de bløder, får buler og græder. Hvis vi pakker legepladser, børneværelser og børnemiljøer for meget ind, tager vi vigtig læring væk fra vores børn. Hver gang vores børn slår sig, registrerer de vigtig viden i kroppen. Viden der med tiden bliver til erfaringer. Viden om deres begrænsninger og dermed også om deres næste udviklingstrin.

2. Vi skal tæske vores børn i Ludo. Vores børn skal lære at håndtere nederlag. Det er en (vigtig) del af livet. Vi får dem nemlig alle sammen (nederlagene) - i større eller mindre grad. Mange studier viser, at dem, der kan finde ud af at rejse sig efter et nederlag, kommer længst i livet. Hvis vi altid lader vores børn vinde, får de i stedet deres første vederlag ude af hjemmet, hvor vi ikke kan guide dem i, hvordan man rejser sig igen.

3. Vi skal lære vores børn at binde deres snørebånd, at de ikke må afbryde, at de skal vente på tur, at de skal kunne selv, kunne modtage en besked og udføre det, der bedes om. Hvis vores børn kan disse ting, får de en langt nemmere skolestart, hvor de kan koncentrere sig om alt det vigtige og ikke bliver sat bagerst i rækken i forhold til gruppen.

4. Vi skal udsætte børn for "ægte toner". Vores børn er langt mere udviklede end vi voksne er, hvad angår musikalitet, rytme og sangstemmer. Når vi køber musikinstrumenter "for sjov" (det, vi legetanter kalder "støjinstrumenter"), gør vi grin med vores børns potentiale. Et barn skal have rigtige og ægte toner. 

5. Vores børn kan mere end vi tror. Når vi skal stimulere vores børn sanse- og motorikmæssigt, er det en meget fin balancegang. Dit barn skal nemlig ikke have en udfordring, der er så hård, at han/hun mister modet. Til gengæld skal den være hård nok til, at der stadig er tale om en udfordring. Vores erfaring siger os, at børn kan mere end deres forældre tror de kan. Så længe dit barn får masser af kærlig støtte undervejs, kan du sagtens sætte barren højt.

6. Jo mere beskidt dit barn er, når du henter det fra institutionen - jo mere læring har dit barn fået. Og læring er erfaring. Så vi skal stoppe med at putte vores drenge og piger i tøj, der ikke må blive beskidt og hullet. Vær i stedet begejstret, når ungerne kommer hjem med maling i håret og på tøjet og græspletter på knæene. Det er et særdeles synligt bevis på, at dit barn har udfordret sig selv i dag og lært noget nyt.

7. Alting starter med nysgerrighed. Hvis vi ikke er nysgerrige, får vi ikke et innovativt samfund... For hvad starter innovation med? Det starter med at ville løse et kendt problem på en ny måde. Jamen, hvis vi ikke er nysgerrige efter at forsøge, at prøve og at tænke anderledes og stille en hulens masse HV-spørgsmål, så bliver vi aldrig et innovativt samfund.

8. Det vigtigste er IKKE at lære dit barn ABC eller 123 inden skolestart. Det vigtigste er, at du lærer dit barn sociale færdigheder.

9. Lad en voksen sidde for bordenden, når I spiser. Når et barn sidder for bordenden (hvor begge forældre kan servicere barnet), giver vi barnet en alt for stor rolle og for stort et ansvar i familien. Hvis barnet i stedet er en del af flokken, og der er en voksen, der bestemmer og sidder for bordenden, giver det dit barn roen til at koncentrere sig om sin egenudvikling.

10. Både mor og far har en lige stor rolle i barnets liv de første par måneder. Lad far tumle med barnet på sin egen måde - uden at sætte begrænsninger - og lad mor putte og netop ikke være voldsom. Det er vigtigt, at begge disse roller udspilles tidligt i barnets liv. Ingen forældre skal sætte begrænsninger for hinanden, da begge sider bidrager med lige vigtige erfaringer for barnet.   

 


Hvordan det startede

Det startede som en idé. Det gør de fleste startups jo og det tog nogle år, før den idé fik et navn og vi fandt ud af, at det skulle være 100 % online.

Lageret startede vi i en reol i et viktualiarum og shoppen var en scannet løsning. Vi arbejdede ved siden af begge to og ringede tilbage til de kunder, der ringede ind i vores spisepause. Vi havde én leverandør og sad de første mange måneder og trykkede ”opdatér” i vores backend, for at se om der var kommet ordrer ind. Med tiden fik vi flere ordrer, turde at give slip på vores jobs, tog chancen og bestilte 2 stk. varer hjem, når vi havde solgt 1 stk. og så gik det slag i slag derfra.

Vi føler ikke, at vi arbejdede dag og nat uden at se vores mænd og børn. Vi føler heller ikke, at vi mistede kontakt med omverdenen, fordi vi startede webshop, som så mange andre virksomhedsejere taler om. Vores tilsammen 5 børn var legepiloter og testbabyer og vi havde dem med, når vi skulle på messe eller tælle lager op.

Sådan startede vi – i dag er vi flere, har flere varer, har større lokaler og har flere ordrer. Men vi er stadig bare Ann & Jane, der fik en god idé og har fulgt den lige siden :-)


Hvordan vi bidrager

Vores holdning er, at vi alle skal bidrage i det omfang, vi er i stand ti. For os legetanter har det betydet mange forskellige slags samarbejde gennem årene. Fra legetøj der blev sendt med på børnehjem i Sydamerika, til indsamling af legetøj til familier med handicappede børn i Rumænien. Vi har indsamlet til Dansk Røde Kors, vi har doneret til Børnehjælpsdagen, Ønskefonden, krisecentre og børnehospice. Vi donerer og laver samarbejde, hvor det giver mening og på tidspunkter, hvor vi har mulighed for det. Vi er kun en lille biks sammenlignet med andre, så vi gør det så godt vi kan og til dem, hvor vi tror det gør den største forskel.

Lige nu har vi et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

I 2017 indgik Legeakademiet et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp for at skabe opmærksomhed omkring ALLE børns ret til sikker leg og samtidig bidrage til indsamling af donationer til Folkekirkens Nødhjælps projekter.

Vi arbejder for at sikre, at alle børn får mulighed for at udvikle sig og blive stimuleret til bedre indlæring ligegyldig hvilken verdensdel, de lever i. I verdens brændpunkter kan det dog kun lade sig gøre, hvis man sikrer sikker leg først. Derefter kan arbejdet med at udvikle børn til at blive hele individer først begynde. 

Projekterne, som vi støtter, handler derfor om rydning af miner, om safe rooms, hvor børn får behandlet deres traumer og sidst men ikke mindst undervisning i og formidling af, hvordan man identificerer ueksploderet ammunition, da børn er utrolig udsatte, fordi minerne ligger, der hvor de leger. 

Hønen Hope
Samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp har i første omgang resulteret i en påskekampagne, som er centreret omkring Hønen Hope. Hope er en hæklet høne, som Legeakademiet har udviklet i samarbejde med Doris Kjeldsen fra Vildbjerg. Doris har gennem 15 år arbejdet som frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker og står bag designet af Hope. Hun har desuden hæklet den første portion høns til Legeakademiet.

Hønen Hope kan købes via Legeakademiet.dk og koster 100 kr. Når man køber en høne, går pengene ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp, som for hver solgte høne kan donere 3 kyllinger til en familie i et af verdens fattigste lande, fx Cambodia eller Nepal. Kyllingerne er en form for hjælp til selvhjælp, da de modtagende familier dels får mulighed for at skabe sig en langtidssikret indtægtskilde samt sikre sig selv en mere proteinrig kost.

Positiv modtagelse og lidt af en "høne"-pine
Da vi præsenterede Hønen Hope for Folkekirkens Nødhjælp blev den mødt med stor begejstring! Og konceptet er gået fra at være en lille indsamlings-gimmick via Legeakademiets webshop til nu at blive markedsført via alle Folkekirkens Nødhjælps kanaler. Man kan sige, at vores lille "fjer" i form af Hønen Hope nu forhåbentlig bliver til RIGTIG mange kyllinger!

Men den store interesse og begejstring betyder også, at vi er endt i lidt af en "høne"-pine! For selvom Doris hækler derudaf, kan hun på ingen måde nå at følge med efterspørgslen. Derfor søger vi hæklegrupper. Vi leverer opskrift, garn og fyld til hønsene. Hvis man sidder derhjemme som privat og har en hækler i maven, nogle rester liggende og vil være med til at gøre en forskel, så kan man også være med. 

Interesserede hæklegrupper og privatpersoner kan kontakte Legeakademiet for at høre nærmere og for at melde sig som frivillig. Af hensyn til logistikken er både enkeltpersoner og grupper nødt til at forpligte sig til at lave min. 10 høns. 

Kontakt Ann Riemer på mail: info@legeakademiet.dk.

Journalister, der er interesserede i at høre mere om projektet er ligeledes velkomne til at kontakte Ann Riemer på mail: ann@legeakademiet.dk eller telefonnummer 20 22 26 28. 

Støttemuligheder

Vil du støtte vores samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp? 

Du kan vælge at støtte via SMS-donation: sms LEG25 til 1911 for at støtte med 25 kr. / sms LEG50 til 1919 for at støtte med 50 kr. 

På shoppen kan du ligeledes donere 25 kr. eller 50 kr. samt støtte med 100 kr. ved at købe Hønen Hope. Gå til shoppen her.

Tak til vores frivillige hæklere
Det er ikke kun Folkekirkens Nødhjælp, der har taget varmt imod vores projekt med Hønen Hope. Det har rigtig mange frivillige hæklere også allerede. Og uden hæklere - ingen høner! Så til dem skal der lyde en KÆMPE STOR tak! 

- Lise Petersen, Helsingør
- Anny Petersen, Fredensborg
- Maj Jørgensen, Espergærde
- Tine Botte Lett, Hornbæk (I Knit) (mulighed for at komme og hækle i grupper)
- Pernille Riess Robertson
- Sognegården i Hørsholm (strikkecafé åben for begyndere og erfarne)
- Lisa, Hamlet Nørklehold, Helsingør (tager med glæde imod nye hæklere)
- Sanne Møller Nielsen, Helsingør/Espergærde Bibliotek
- Lis Petersen, Hornbæk
- Annette Skovshoved, Helsingør
- Helle Seide, Farum

 

Hvem er legebosserne?

Her er vi….  Jane Vestergaard og Ann Riemer. Yin & Yang plejer vi at kalde os, for tilsammen er vi en helhed, men med hver sine spidskompetencer. Vi er højre og venstre hjernehalvdel – business og kreativ…..

 Vi kommer fra hver vores baggrund, som selvstændig og lønmodtager, men tog springet ud i Legeakademiet i 2005.

Vi forsøger at stå på mål for, at en hverdag som selvstændig også skal være fyldt med smil, grin og en løs tone, og vi har holdt fast i, at en af grundene til at vi er blevet selvstændige er, at vi har en frihed til at gøre det vi vil (som godt nok ofte er at udvikle Legeakademiet). Vi har altid arbejdet efter, at man aldrig kommer foran ved at gå i andres fodspor. Derfor er der kun én duo som os og der er kun ét slags Legeakademiet.

Vi holder ikke øje med, hvad andre gør, for vi tror altid på, at alt kan lade sig gøre for den, der har viljen og lader os aldrig skræmme af noget eller nogen, der er større eller stærkere end os. Vi mærker efter, når vi tager beslutninger og vi forsøger at være så tætte med vores kunder, som det overhovedet er muligt, når man er en online biks som os. Derfor er det bla. os, der tager telefonen efter kontortid, hvis du ringer ind.

Vi går aldrig på kompromis med vores holdninger til kvalitet, miljø og læringspotentiale og vi tager hellere én for holdet, end at gemme os bag skærmen.

Vores ansatte betragter vi som familie, som vi selvfølgelig hjælper (undtagen hvis de skal flytte... siger det bare….) og støtter og som vi ALTID står på mål for.

 Hvis du vil vide mere om os eller har brug for at komme af med noget, så skriv til os direkte: Jane eller Ann

Smil fra legebosserne

 

Hvad kan vi gøre for dig?

Først og fremmest kan vi give dit barn noget ordentligt legetøj! Legetøj du trygt kan overlade til dit barn, uden at være bekymret over miljø, sundhed og etik. Vi garanterer nemlig, at vores legetøj opfylder de strenge krav omkring råmaterialer, f.eks. at der indfarves med giftfri maling og at det er ordentligt træ der anvendes. En del af vores leverandører sikrer fx genplantning af træ fra Østen.

Meget af det legetøj vi finder frem til, kommer fra udlandet, da både USA og Tyskland er lysår foran os, hvad angår fedt lærende og udviklende legetøj. Dette betyder bl.a., at en del af vores spil m.m. har vejledninger på engelsk eller tysk. Ved de komplicerede varer oversætter vi vejledningerne, inden de kommer på hylderne - ved andre gør vi ikke. Du skal dog være klar over, at du altid kan bede om en dansk oversættelse af vejledningen til dit købte produkt.

Med legetøj fra Legeakademiet giver du dit barn legetøj, som fremmer udvikling og læring samt stimulerer sanserne. Kort sagt kan dit barn lege sig klogere

Vi lægger vægt på at legetøjet kan bruges individuelt af barnet, eller i hyggeligt samvær med voksne for derigennem at styrke relationerne mellem barn og voksen.

Hos os kan du stille og roligt gennemgå legetøjet når DU har tid. Vi gør os megen umage med at beskrive hver enkel vare, og samtidig forklare hvilke sanser legetøjet udvikler. Så det føles som om du står med legetøjet i hånden

Du kan altid ringe til os, hvis du er i tvivl om noget eller du ønsker rådgivning omkring, hvilket legetøj og babylegetøj der passer bedst til dit barn. Telefon nummeret er 71 99 05 25 og mailen er info@legeakademiet.dk – vi har mindst én legetante- eller onkel med et barn på samme alder som det barn, du skal købe til og højst sandsynligt også en der har stået i samme dilemma :-)

 

Kontakt os

JAMEN GODDAG GODDAG...

SÅ dejligt, at du ville kigge forbi. Hvad kan vi hjælpe dig med at hjælpe os med at hjælpe dig med? 

Skriv eller ring til os:

Telefon: 71 99 05 25 - vi svarer hver dag fra kl. 8.30-16

E-mail: info@legeakademiet.dk - her skal du maks. vente 12 timer og 17 minutter (men de allerfleste gange svarer vi indenfor 57 minutter).

Da vi er en e-mærket virksomhed, har du som forbruger også altid adgang til e-mærkets forbruger hotline. Dem kan du fange på hverdage mellem kl. 9 og kl. 15 på tlf. 44 85 85 90 med generelle spørgsmål om e-handel.

Du kan også altid besøge os, men du skal være klar over at vi ikke har en butik med en masse varer på hylderne. Adressen herunder er vores kontor, hvor vi har en del varer, som du kan komme og kigge på og naturligvis købe. Hvis du leder efter en bestemt vare, så ring lige til os og spørg om den er der... Det er så ærgerligt at køre forgæves.

Kontor / Administration
Legeakademiet ApS
Ved Klædebo 12 E
2970 Hørsholm

Tlf. 71 99 05 25 / info@legeakademiet.dk

www.legeakademiet.dk

www.lekeakademiet.no

Cvr. nr. 31270529
Bank: Nordea, reg: 2255 konto: 4381 272 465
IBAN DK7920004381272465 • SWIFT NDEADKKK

Mobilepay: 69561

Lager: 
Alle varer afsendes fra vores lager i Kolding. Vi anvender primært GLS eller PostNord til levering i Danmark. Du kan selv vælge din foretrukne leveringsmetode. Der er desværre ikke mulighed for at hente varer på vores lager i Kolding, da det er et lager hvor mange andre virksomheder også sender fra med dertilhørende trucks, lastbiler og palleløftere, der suser rundt som i en myretue.

Hvis du gerne vil afhente din bestilling i Hørsholm, kan vi få bestillingen sendt hertil, hvor den så skal hentes i hverdage mellem kl. 8-16 - dog 15.30 om fredagen. Porto til kontoret er kr. 39,00. Kontakt os på forhånd, så vi kan træffe aftale herom.