Støt dit barns udvikling - læs Legeakademiets blog om børn.

Hjælp til motorisk uro hos babyer: Balance, bevægelse og berøring
31. august 2023

Hjælp til motorisk uro hos babyer: Balance, bevægelse og berøring

Mange forældre er usikre på, om deres baby er mere urolig end normalt. Den lille krop vrider og vender sig, sparker ud og nægter at finde sig roligt tilrette i barnevognen.

Urolige dage afløses af urolige nætter, og så bliver man særligt som ny forælder bekymret. Er der noget galt? Hvor meget skal min baby bevæge sig?

I dette indlæg fortæller Legeakademiets babyhvisker Ann Helene,  ergoterapeut og indehaver af Sanselab.dk, om, hvordan motorisk uro er en helt normal del af babys udvikling. Du får også gode råd om, hvordan du med de 3 B'er kan hjælpe din baby til selv at regulere sine behov for sansestimulerende bevægelse.

Hjælp dit barns læring på vej gennem interessen for astronomi
23. august 2023

NørdeGuide: Astronomi for børn

Hvad er Supermåne og hvor langt er der til Mars? Stiller dit barn tusind spørgsmål? Kan dit barn være optaget af det samme legetøj eller det samme emne i ugevis? Så har du nok en lille nørd derhjemme. 

Hos Legeakademiet hylder vi nørderi, og i dette blogindlæg vil vi vise dig, hvordan nørderi om astronomi er et suverænt udgangspunkt for læring om geometri, vedvarende energi samt tal- og læsetræning på den sjove måde.

Sådan fanger du krabber med dit barn!
16. august 2023

Sådan fanger du krabber med dit barn!

Tag en tur ud til havet og fang krabber. Det er en sjov og nem aktivitet med børn, der altid lykkes. Læs med her og få tips til, hvordan man gør, hvor man kan fange krabber, og hvad det kræver. Pssst - det kræver næsten ingenting.

God fornøjelse!

Se de mange slags digitalt legetøj
14. juni 2023

Interaktivt legetøj er både virkelig og digital leg

Der findes herlige måder at lege med den digitale verden, hvor legen foregår som en kombination af fysiske figurer og en app. Læs alt om digital leg og de nye AR-spil lige her på bloggen. Hvad står AR for? Det kan du også læse mere om.

Anbefalet skærmtid til børn og teenagere: Sådan skaber du gode vaner
12. juni 2023

Anbefalet skærmtid til børn og teenagere: Sådan skaber du gode vaner

Vil du gerne hjælpe dine børn til at få et sundt forhold til skærmforbrug og skærmtid?
Synes du, at det er svært at finde ud af, om der egentlig er noget at være bekymret for?

Så få Legetanternes råd om, hvordan du skaber gode skærm-vaner hos dit barn.

Sådan kan du mindske motorisk uro ved puttetid
6. juni 2023

Hjælp til motorisk uro ved puttetid (Hvad er motorisk uro?)

Hvad er motorisk uro? Læs indlægget om at dæmpe motorisk uro ved puttetid - og som ekstra bonus kan du også lytte til en podcast om, hvad motorisk uro egentlig er. Eller se videoen, hvor ergoterapeut Ann Helene Kristensen viser, hvilke lege der virker, hvis dit barn har svært ved at falde til ro. 

Montessori: Et nyt, gammelt syn på børns læring
30. maj 2023

Montessori: Et nyt, gammelt syn på børns læring

Har du hørt om Montessori pædagogik? Metoden hvor børn lærer under fri leg, styret af faste rammer men uden voksnes indblanding. Det er egentlig et efterhånden gammelt syn på børns læring, der alligevel var nyt for os. Læs mere og bliv klogere sammen med os i indlægget her.

Strandtasken: Huskeliste til strandtur med børn
26. maj 2023

Strandtasken: Huskeliste til strandtur med børn

Her har du en genial pakkeliste og inspiration til, hvad der er smart at have med på strandtur med dit barn - lige fra parasoller og spand til plaster og fingermad. Du får også vores bedste tip, hvis dit barn er kommet for tæt på en brandmand.

Læs med her, hvor legetante Kristina med 5 børn giver sine bedste råd til strandtasken.

Mere leg i haven
26. maj 2023

Sådan indretter du haven til leg

Børn vil oftest helst være, hvor vi er - også ude i haven. Her har vi samlet de bedste tips til, hvordan du indretter til børns leg i haven - og kaffe til dig i solen.
Plant et træ sammen med dit barn og Legetanterne
15. maj 2023

Plant et træ sammen med dit barn og Legetanterne

Legeakademiet samarbejder med non-profit organisationen Plant et Træ, som arbejder for at gøre Danmark grønnere ved at rejse træer i fredskove, i institutioner, på plejehjem og i byer. Skove til undervisning, skove til afslapning, skove til oplevelser og skove til dyreliv. Læs om vores samarbejde her.

Lær at ride på kæphest. 10 fordele og 3 sjove lege
1. maj 2023

Lær at ride på kæphest. 10 fordele og 3 sjove lege

Hvorfor er kæpheste blevet populære og hvad kan man lege med sådan en kæphest? Få masser af ideer og bliv klogere på kæpheste og deres tilbehør og læs de 10 fordele ved at gå til Hobby Horse, som kæpheste-træningen egentlig hedder.

Sådan indretter du et sanserum til dit barn
1. maj 2023

Sådan indretter du et sanserum til dit barn

Vil du gerne indrette et sanserum med enkle, særligt udvalgte motoriske redskaber til tumlelege? I et sanserum kan du lege sansemotoriske lege med dit barn, der gør det muligt at finde ro og balance mellem krop og hjerne. 
Læs ergoterapeut Ann Helenes gode råd til indretning af sanserum her på bloggen Klog på leg.

Sådan inspirerer du dit barn til udendørs leg
28. april 2023

Lav en kurv med skønt legetøj til udeleg. Sådan gør du.

Dette indlæg vil inspirere dig til at lave en skøn kurv med udelegetøj, som du kan have stående lige ved døren ud til friheden og det grønne græs. Når udelegetøjet er nemt at få fat på og nemt at lægge på plads igen, når man alligevel skal have skoene af i entreen, så bliver det hurtigt en del af hverdagen at være ude at lege hver dag. Bare 20 minutter med røde kinder får dit barn til at trives bedre, samtidig med at der kan knyttes nye venskaber på vejen eller i gården. Hvem vil være med til at sjippe eller lave tricks med yo-yo?

Lær dit barn at være tryg i vandet - få de bedste tips.
28. april 2023

Lær dit barn at være tryg i vandet - få de bedste tips.

Få svømmelærer og ergoterapeut Ann Helenes bedste tips til tryg vandleg med din tumling. Hun anbefaler redskaberne Turtle Pack og Swimfin - læs hvorfor her.

Sådan indretter du børneværelset til leg inspireret af Montessori
28. april 2023

Indret børneværelset til leg: de 9 vigtigste tips.

Brug en dag på at gøre dit barns værelse til en oase af inspiration til dejlig leg. Få 9 tips til Montessori inspireret indretning af børneværelset, og gør det til en fælles indsats at få styr på bunkerne af legetøj. Læs med på indlægget her.

Lær de bedste bolspil til børn
28. april 2023

De bedste boldspil for børn

Den der boldleg med Ohn-Dohn-Dehn...hvordan er det nu? Og hvordan leger man Halli-Hallo? I dette indlæg kan du få opfrisket de bedste boldlege for børn, så de lysere dage kan tilbringes med sjove, udviklende boldlege.

Skolestart 2023: gode råd til forældre
28. april 2023

Skolestart 2023: gode råd til forældre

Er dit lille bitte store børnehavebarn startet i skole? Måske føles afstanden til dit barn pludselig stor.

I dette blogindlæg kan du læse om, hvordan du på en nem måde kan gøre dit barns skolestart endnu bedre og samtidig føle dig lidt tættere på dit barn.

Angst for edderkopper
28. april 2023

Hjælp dit barn af med angst for edderkopper

Lige nu er det sæson for de modbydelige edderkopper. Hvis dit barn er bange for edderkopper, så få vores tips til, hvordan du kan hjælpe dig barn af med frygt for edderkopper her på bloggen Klog på Leg. 

Hos Legetanterne er venskab vigtigt
31. marts 2023

Leg giver børn lyst til at lære

Fri leg er meget vigtigt hjemme hos Legetanterne.

Gennem leg og nysgerrighed bliver børn motiverede for at lære, og vi tror på, at det er bedre for børn at være nysgerrige indefra.
De skal lære at tænke selv og fungere i et fællesskab, ikke at stille sig forrest og råbe højest. Fri leg kræver meget mere end at følge regler, de voksne har fundet på. Fri leg er faktisk ret hårdt arbejde. Hårdere og på nogle måder mere lærerigt end at præstere og fx score højt i tests.

Læs mere om fri leg her.

Danske børn må gerne blive beskidte
29. marts 2023

Børn bliver kloge af at blive beskidte

Når man vokser op hos en dansk Legetante, må man gerne blive møg beskidt, når man leger. Man må også komme kartoffelmos i ørene. Vil du vide hvorfor? Så læs med her.