Støt dit barns udvikling - læs Legeakademiets blog om børn.

Træn krea-fitness med Legeakademiet. Har du 10 tommelfingre?

Kreativitet er en vidunderlig måde at fejre fantasien på. For mange mennesker er det en måde at undslippe hverdagens stress og jag, og for andre er det et af deres allervigtigste arbejdsredskaber. Måske har ler, maling og skabeloner ikke en fast plads i jeres dagligdag. Har du og dit barn lyst til at være kreative sammen, så spring herind på Legeakademiets blog "Klog på Leg" og dyrk vores 5 nemme tips til Kreafitness. Dit barn er vant til at bruge kreativiteten, men måske trænger du til at styrke den kreative muskel? Den får du her. Læs med. 

14. november 2022

Alt for børn om solformørkelse 2022

Velkommen til endnu en Legeakademiets Solformørkelsesguide. Her kan du læse om, hvad en solformørkelse er, hvornår den kan opleves, og hvorfor det ved solformørkelsen d 25. oktober vil se ud som om, at nogen har taget en bid af solen.

14. oktober 2022

Bliv god til svære Halloween-situationer: 12 gratis quiz-kort.

Halloween er et møde mellem børn og mange forskellige slags hjem i lidt uvante gevandter. Det kan være en socialt udfordrende begivenhed, som både du og dit barn kommer bedre igennem med forberedelse. Så brug vores 12 situationskort til at øve jeres sociale kompetencer til Halloween med en sjov rolleleg eller quiz, så er chancen for en god, gyselig aften stor.

10. oktober 2022

Nørdeguide: Dinosaurer kan lege dit barn klogere

Er dit barn bare helt vild med dinoer? I blogindlægget her kan du opleve, hvor meget læring, der faktisk er i leg med de kæmpestore fortidsdyr. 

Læs med om bliv inspireret til lærende dinosaur-nørderi lige her.

26. september 2022

Hvad er det geniale ved Numberblocks?

Nyheden Numberblocks er talleg med personligheder, tegnefilm, sange og masser af sjove lege. Vi præsenterer Numberblocks med de sjove Numberlings her på Legeakademiets blog "Klog på leg", for vi er sikre på, at dit barn vil elske det farverige univers.

16. september 2022

NørdeGuide: Astronomi for børn

Hvad er Supermåne og hvor langt er der til Mars? Stiller dit barn tusind spørgsmål? Kan dit barn være optaget af det samme legetøj eller det samme emne i ugevis? Så har du nok en lille nørd derhjemme. 

Hos Legeakademiet hylder vi nørderi, og i dette blogindlæg vil vi vise dig, hvordan nørderi om astronomi er et suverænt udgangspunkt for læring om geometri, vedvarende energi samt tal- og læsetræning på den sjove måde.

14. september 2022

Giv dit barn 5 eventyrlige efterårsdage (uden at rejse)

Legetanterne giver dig her en plan for 5 eventyrlige dage i efterårsferien, som hverken kræver boardingpass eller coronavaccinationer. Dage med samvær og sjove øjeblikke i jeres eget tempo, hvor I kan udforske verden på en anden måde end ved at rejse ud fysisk.
Men udforskning er det stadig, og dagene vil give jer et anderledes perspektiv på jeres omgivelser. Både indre og ydre.
I kommer væk fra hverdagen, og det er lige præcis det, vi allesammen trænger til. 
Læs med og bliv inspireret.

8. september 2022

Guide: Vælg det rigtige løbehjul til dit barn

Det kan være lidt af en jungle af vælge det bedste løbehjul til dit barn. Skal det for eksempel have to hjul eller er det bedre med tre? Skal det være et transport løbehjul eller ét til tricks. Og hvordan er det nu med luftdæk vs skumdæk? Alt det kan du læse dig klogere på lige her.

6. september 2022

Hjælp dit barn af med angst for edderkopper

Lige nu er det sæson for de modbydelige edderkopper. Hvis dit barn er bange for edderkopper, så få vores tips til, hvordan du kan hjælpe dig barn af med frygt for edderkopper her på bloggen Klog på Leg. 

31. august 2022

Har dit barn en eller flere læringsstile?

Hvert barn er unikt. Vi lærer alle på hver vores måde, og det ændrer sig gennem livet. Vi kombinerer sanser og metoder til at lære nyt alt efter situationen, og det er ikke bevidst hele tiden, hvad vi vælger. 

Har vi så hver vores læringsstil, altså findes der 7 milliarder læringsstile på verdensplan? Hvad betyder læringsstil, og er det relevant i 2022? Læs med her.

26. august 2022

Badelegetøj - Om sikkerhed i badet

I dette blogindlæg kan du få mere viden om, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper legetøj og badeprodukter til dit barns bad. Du kan læse dig klogere på, hvad badelegetøj kan indeholde af kemiske stoffer, hvordan de skal behandles og rengøres, så du undgår mug og bakterier.

Vi kommer også ind på, hvad dit barn kan lære af at lege med badelegetøj. For det er jo vores mission at lege børn klogere - også i badet.

25. august 2022

Tigerspring og milepæle: Rolig nu, for hjernen er plastisk

Ergoterapeut Ann Helene giver dig enkle forklaringer på, hvordan sprog, sansemotorik og bevægelse hænger sammen. Dit barn skal nok nå det hele, selvom de andre forældre har børn, der kunne kravle og spise med kniv og gaffel, længe før dit barn kunne sutte på sine tæer.

22. august 2022

Hvad har dit skolebarn brug for efter skole og SFO?

Hvilken eftermiddagsløsning bruger du til at få dit barn til at falde ned efter en lang dag i skole og SFO - og hvad gør fritidsaktiviteter, skærmtid eller legeaftaler egentlig for dit barns trivsel? Genkend jeres eftermiddagsmodel blandt 5 forskellige her i indlægget og få ergoterapeut Ann Helenes bedste tips til, hvordan du imødekommer dit barns behov på en kærlig måde og skaber balance.

15. august 2022

Skolestart 2022: gode råd til forældre

Er dit lille bitte store børnehavebarn startet i skole? Måske føles afstanden til dit barn pludselig stor.

I dette blogindlæg kan du læse om, hvordan du på en nem måde kan gøre dit barns skolestart endnu bedre og samtidig føle dig lidt tættere på dit barn.

12. august 2022

Om arbejdshukommelse og om at gøre den bedre.

Har lærere eller pædagoger omkring dit barn talt om svækket eller nedsat arbejdshukommelse? Så læs dette blogindlæg på Legeakademiets blog Klog på leg om arbejdshukommelse og få tips til, hvordan du forstår begrebet samt hvordan du kan hjælpe dit barn med at trives og lære at huske lidt mere.
10. august 2022

Nem guide: 6 slags "clay" til kreativ leg

Clay, modelleringssand og modellervoks. Skønt at mærke mellem fingrene, sjovt at bygge med, og der er nærmest ingen regler for legen.

Men hvad skal du vælge? Hvad er forskellen på Pearl Clay og FIMO ler? Og hvad er Silk Clay lavet af? Hvis du læser med her, kan du blive klogere på de forskellige varianter, som er geniale til at stimulere finmotorikken, følesansen og kreativiteten.

9. august 2022

Hjælper kugledyner og vægtprodukter et uroligt barn?

Få børneergoterapeut Camilla Ejsings tips og vejledning til motorisk uro hos dit barn. I indlægget her kan du blive klogere på, hvilke aktiviteter og lege, der kan hjælpe - og hvad vægtprodukter og kugledyner skal og ikke skal bruges til.

3. august 2022

6 myter om at købe legetøj på nettet (Er Amazon og Wish farlig?)

Er det altid en fordel med fri fragt eller at købe billigst muligt? Bliv klogere på, hvad der er fup eller fakta om at købe legetøj på nettet, så du får en tryg og sikker oplevelse med handlen - og med legetøjet, du modtager.

5. juli 2022

25 sommerferieaktiviteter som børn elsker

Sommerferie er lange, dvaske dage, hvor børnene er med til at bestemme tempoet. Få inspiration til, hvad I skal lave i Legeakademiets sommerbingo her!

Vi giver dig 25 ideer til hyggelige aktiviteter, som kan blive til dejlige sommerminder hos både børn og voksne.

21. juni 2022

Strandtasken: Huskeliste til strandtur med børn

Her har du en genial pakkeliste og inspiration til, hvad der er smart at have med på strandtur med dit barn - lige fra parasoller og spand til plaster og fingermad. Du får også vores bedste tip, hvis dit barn er kommet for tæt på en brandmand.

Læs med her, hvor legetante Kristina med 5 børn giver sine bedste råd til strandtasken.

16. juni 2022