Støt dit barns udvikling - læs Legeakademiets blog om børn.

Hos Legetanterne er venskab vigtigt
31. marts 2023
11 min read

Leg giver børn lyst til at lære

Danske børn må gerne blive beskidte
29. marts 2023
3 min read

Børn bliver kloge af at blive beskidte

Når man vosker op hos en Legetante, må man gerne blive møg beskidt, når man leger. Man må også komme kartoffelmos i ørene. Vil du vide hvorfor? Så læs med her.

Læs om barndom hos Legetanterne
29. marts 2023
5 min read

Sådan er en hyggelig barndom hos Legetanterne.

I Legeakademiet er vi de seneste år blevet klogere, og viden er mere værd, når vi deler den med andre. Derfor vil vi i dette indlæg dele nogle eksempler på, hvordan en typisk barndom ser ud hjemme hos Legetanterne. Måske bliver du inspireret. Måske bliver du chokeret. Måske bliver du bare forundret og får lyst til at vide mere eller dele, hvordan I gør hjemme hos dig. Læs med og bliv klogere - både på at være barn i Danmark og på dig selv. 

Ideer til børnefødselsdag: Den komplette guide og to-do liste
28. marts 2023
19 min read

Ideer til børnefødselsdag: Den komplette guide og to-do liste

Skal du holde børnefødselsdag? Så læs med her i Legeakademiets guide med ideer til børnefødselsdag. Følg vores råd og hold en dejlig fest uden sved på panden. Navnlig to-do listen er super god at have i hånden, når planlægningen går i gang. Og snup endelig nogle af vores nemme løsninger. Hurrraaaaaa!!!

Musik er hjernegymnastik
23. marts 2023
7 min read

Musik er hjernegymnastik

Det er skønt at lave musik og rytmik med børn på den måde, og børnene lyser altid op, når de hører musik og sang.
Men hvorfor siger vi hos Legeakademiet, at musik er hjernegymnastik?

Bliv klogere på, hvorfor dit barn bliver bedre til at lære sprog, til at samarbejde og simpelthen til at være glad ved at spille musik - uanset hvordan det lyder. 

Hvad er magisk sand lavet af?
16. marts 2023
11 min read

Hvad er magisk sand lavet af?

Det løber, det kan krammes, det vokser og kan klemmes. Magisk sand er et materiale, som både stimulerer sanserne, giver ro og udvikler kreativiteten. Men hvad er det forskellige typer af magisk sand, legesand eller sansesand lavet af?

Læs her om det ganske ufarlige magiske sand.

Løbecykelguide
9. marts 2023
9 min read

Sådan vælger du den rigtige løbecykel til dit barn

Vil du gerne vide mere om, hvordan du finder den helt rigtige løbecykel til dit barn? Hvad med bremser? Skridtlængde? Hvilken slags dæk? Læs mere her.

Påske for børn: Hvad skal vi lave (og hvad betyder påske)?
8. marts 2023
16 min read

Påske for børn: Hvad skal vi lave (og hvad betyder påske)?

Påskeferie, juhu!! Eller er I i gang med påskeæg, gækkebreve og påskelege længe før? Læs vores store guide om påske aktiviteter med børn. Og få styr på, hvad påske egentlig betyder.

Badelegetøj - Om sikkerhed i badet
8. marts 2023
10 min read

Badelegetøj - Om sikkerhed i badet

I dette blogindlæg kan du få mere viden om, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper legetøj og badeprodukter til dit barns bad. Du kan læse dig klogere på, hvad badelegetøj kan indeholde af kemiske stoffer, hvordan de skal behandles og rengøres, så du undgår mug og bakterier.

Vi kommer også ind på, hvad dit barn kan lære af at lege med badelegetøj. For det er jo vores mission at lege børn klogere - også i badet.

Hjælper kugledyner og vægtprodukter et uroligt barn?
8. marts 2023
13 min read

Hjælper kugledyner og vægtprodukter et uroligt barn?

Få børneergoterapeut Camilla Ejsings tips og vejledning til motorisk uro hos dit barn. I indlægget her kan du blive klogere på, hvilke aktiviteter og lege, der kan hjælpe - og hvad vægtprodukter og kugledyner skal og ikke skal bruges til.

Virker fidget toys? Få ergoterapeutens svar
7. marts 2023
16 min read

Virker fidget toys? Få ergoterapeutens svar

Virker fidget toys? Pop Its, fidget spinnere, Mad Mattr og squishies – øger de koncentrationsevnen eller er det mest en underholdende dille? Få ergoterapeutens svar her.

Lægger Påskeharen påskeæg?
22. februar 2023
10 min read

Lægger Påskeharen påskeæg?

Børn er ikke sådan til at narre. På et tidspunkt får du spørgsmålet om, hvorfor i alverden påskeharen lægger æg. Eller hvad de to i det hele taget har med hinanden at gøre.

Pludselig står du dér, afsløret som en biologi-analfabet, der ikke har den fjerneste ide om, hvorfor du i årevis har videreformidlet idéen om, at en hare gemmer chokoladeæg i en villahave. 
Vil du gerne have en rigtig god og fornuftig forklaring på, hvor påskeharen kommer fra, hvorfor den lægger eller gemmer påskeæg, og om det egentlig er en kanin eller en hare, så læs med hos Legetanterne her på bloggen.

Alt om Connetix, Magna-Tiles og Magformers.
13. februar 2023
15 min read

Alt om Connetix, Magna-Tiles og Magformers.

Passer Magna-Tiles sammen med Magformers eller Connetix, og hvad er egentlig det bedste? Hvad skal man købe til sit 3-årige barn, og er det bæredygtigt at lege med magnetiske kuglebaner? 
Læs Legetanternes store guide til magnetiske byggelegetøj og få svar på alt om Magformers, Magna-Tiles og Connetix. Når du har læst vores guide, så ved du alt, hvad der er værd at vide om at bygge med magnetisk legetøj.

udklædningskassen holder hele livet
1. februar 2023
13 min read

Udklædningskassen: Legetøjets verdensmester.

Udklædningskassen er efter Legetanternes mening verdensklasse indenfor legetøj. Det er nemlig noget helt essentielt at lege, at man er en anden. Det er udviklende for dit barns identitet, og det er faktisk også noget, vi voksne leger hver dag . Hvordan det kan være, kan du læse mere om her. Få også vores bedste ideer til, hvad du kan komme i udklædningskassen, og hvorfor udklædning og kostumer er noget af det mest bæredygtige legetøj, du kan investere i.

Læs 5 svar om kometen
20. januar 2023
8 min read

5 svar om 2023 kometen C/2022 E3 (ZTF)

Vil du opleve kometen i januar 2023 med dit barn? Det er en god ide at kunne svare på dit barns spørgsmål om kometer ved den lejlighed - så her serverer Legeakademiet de 5 vigtigste svar om kometer på et sølvfad med stjerneskud og det hele. 

Tigerspring og milepæle: Rolig nu, for hjernen er plastisk
17. januar 2023
12 min read

Tigerspring og milepæle: Rolig nu, for hjernen er plastisk

Ergoterapeut Ann Helene giver dig enkle forklaringer på, hvordan sprog, sansemotorik og bevægelse hænger sammen. Dit barn skal nok nå det hele, selvom de andre forældre har børn, der kunne kravle og spise med kniv og gaffel, længe før dit barn kunne sutte på sine tæer.

Fastelavn 2023: Tips til at fejre rolleleg og vælge det bedste kostume
16. januar 2023
13 min read

Fastelavn 2023: Tips til at fejre rolleleg og vælge det bedste kostume

Kan du svare på 3 spørgsmål om at vælge det bedste fastelavnskostume? Så vælger du nemlig rigtigt. Læs Legeakademiets guide med ideer til fastelavn 2023 lige her. 

Leg styrker krydskoordinationen
13. januar 2023
12 min read

Hvad er krydskoordination? Det er sjove lege!

I dette indlæg har vi fået hjælp fra Ann Helene Kristensen, ergoterapeut og indehaver af Baby-steps.dk, om at give en helt nede på jorden-præsentation af begrebet krydskoordination. Ann Helene har lavet en fakta-video om emnet, hvor du på 8 minutter kan berolige dig selv og resten af forældregruppen i forhold til krydskoordination.

Bliv klogere på krydskoordination og find inspiration til nogle gode lege, der styrker netop denne kompetence hos dig og dit barn. 

Træn krea-fitness med Legeakademiet. Har du 10 tommelfingre?
14. november 2022
6 min read

Træn krea-fitness med Legeakademiet. Har du 10 tommelfingre?

Kreativitet er en vidunderlig måde at fejre fantasien på. For mange mennesker er det en måde at undslippe hverdagens stress og jag, og for andre er det et af deres allervigtigste arbejdsredskaber. Måske har ler, maling og skabeloner ikke en fast plads i jeres dagligdag. Har du og dit barn lyst til at være kreative sammen, så spring herind på Legeakademiets blog "Klog på Leg" og dyrk vores 5 nemme tips til Kreafitness. Dit barn er vant til at bruge kreativiteten, men måske trænger du til at styrke den kreative muskel? Den får du her. Læs med. 

Alt om solformørkelsen 2022
14. oktober 2022
7 min read

Alt for børn om solformørkelse 2022

Velkommen til endnu en Legeakademiets Solformørkelsesguide. Her kan du læse om, hvad en solformørkelse er, hvornår den kan opleves, og hvorfor det ved solformørkelsen d 25. oktober vil se ud som om, at nogen har taget en bid af solen.