Støt dit barns udvikling - læs Legeakademiets blog om børn.

Lær matematik med Numberblocks
13. juni 2024

Hvad er det geniale ved Numberblocks?

Nyheden Numberblocks er talleg med personligheder, tegnefilm, sange og masser af sjove lege. Vi præsenterer Numberblocks med de sjove Numberlings her på Legeakademiets blog "Klog på leg", for vi er sikre på, at dit barn vil elske det farverige univers.

25 sommeraktiviteter til ferien
6. juni 2024

25 sommerferieaktiviteter som børn elsker

Sommerferie er lange, dvaske dage, hvor børnene er med til at bestemme tempoet. Få inspiration til, hvad I skal lave i Legeakademiets sommerbingo her!

Vi giver dig 25 ideer til hyggelige aktiviteter, som kan blive til dejlige sommerminder hos både børn og voksne.

Sådan fanger du krabber med dit barn!
4. juni 2024

Sådan fanger du krabber med dit barn!

Tag en tur ud til havet og fang krabber. Det er en sjov og nem aktivitet med børn, der altid lykkes. Læs med her og få tips til, hvordan man gør, hvor man kan fange krabber, og hvad det kræver. Pssst - det kræver næsten ingenting.

God fornøjelse!

Mere leg i haven
4. juni 2024

Sådan indretter du haven til leg

Børn vil oftest helst være, hvor vi er - også ude i haven. Her har vi samlet de bedste tips til, hvordan du indretter til børns leg i haven - og kaffe til dig i solen.
Solcreme hack med ansigtsmaling
14. maj 2024

Et hack når dit barn nægter solcreme

Bliver sommer og sol forbundet med trodsige børn og frustrerede forældre på grund af den daglige kamp om at få huden dækket godt til med faktor 30? Så få verdens bedste solcreme-hack her. 

Dreng, der har svært ved at tale rent
13. maj 2024

Hvorfor har mit barn svært ved at tale?

Hvad er mundmotorik, og kan det hjælpe mit barn med at lære at tale? Hvornår skal jeg være bekymret for mit barns taleudvikling, og hvad er en logopæd? I dette indlæg præsenterer Legetante Kristina både et nyt medlem af vores ekspertpanel, den norske logopæd Irene van Slooten, og et nyt indlæg til dig, der gerne vil have styr på fakta om talevanskeligheder, sproglig stimulering, mundmotorik, udfordringer med at tale rent og stammen. I indlægget finder du også mange forslag til lege og legetøj, der kan hjælpe dig med at få dit barns tunge på bedre gled med færre knuder.
Drageguide: Kom godt i gang med at flyve med drager
30. april 2024

Drageguide: Kom godt i gang med at flyve med drager

Vil du gerne kunne vælge den rigtige drage til dit barn og kunne få den smukt op at flyve? Så læs med i Legeakademiets drageguide, hvor du får de helt grundlæggende tips til at få en dejlig oplevelse med drageflyvning.

Skolestart 2024: gode råd til forældre
16. april 2024

Skolestart 2024: gode råd til forældre

Er dit lille bitte store børnehavebarn startet i skole? Måske føles afstanden til dit barn pludselig stor.

I dette blogindlæg kan du læse om, hvordan du på en nem måde kan gøre dit barns skolestart endnu bedre og samtidig føle dig lidt tættere på dit barn.

Sådan indretter du dine børns kreative frirum
18. marts 2024

Sådan indretter du dine børns kreative frirum

Er det svært at skabe ro, når I allesammen kommer hjem om eftermiddagen? Få de bedste tips til at indrette et kreativt frirum af indretningsarkitekt, mor og pædagog Lærke Gerner Thomsen lige her. Med hendes hjælp kan du være kreativ med dine børn i fred og ro og skabe et dejligt, kreativt frirum selv i en mindre bolig. Læs med her.

Grønnere valg: Sådan arbejder Legeakademiet med bæredygtighed
15. marts 2024

Grønnere valg: Sådan arbejder Legeakademiet med bæredygtighed

Legeakademiets vil med bæredygtighedsstrategien Grønnere valg gøre det nemt for dig at vælge mere bæredygtigt legetøj. Følg med her og vælg grønnere legetøj i dag.

Sådan bruger vi AI i Legeakademiet
15. marts 2024

Sådan bruger vi AI i Legeakademiet

På denne side kan du læse om vores AI-strategi. Den handler om, hvordan vi bruger robotter i Legeakademiet. 
Vi har altid bestræbt os på fortælle ærligt, autentisk og korrekt om legetøjs værdi for dit barn, og om dets egenskaber i forhold til bæredygtighed. Det samme gør vi i forhold til robotter og kunstig intelligens. Derfor kan du fortsat være tryg ved det, vi fortæller dig om legetøj og børns udvikling.

Lær de bedste bolspil til børn
14. marts 2024

De bedste boldspil for børn

Den der boldleg med Ohn-Dohn-Dehn...hvordan er det nu? Og hvordan leger man Halli-Hallo? I dette indlæg kan du få opfrisket de bedste boldlege for børn, så de lysere dage kan tilbringes med sjove, udviklende boldlege.

udklædningskassen holder hele livet
14. marts 2024

Udklædningskassen: Legetøjets verdensmester.

Udklædningskassen er efter Legetanternes mening verdensklasse indenfor legetøj. Det er nemlig noget helt essentielt at lege, at man er en anden. Det er udviklende for dit barns identitet, og det er faktisk også noget, vi voksne leger hver dag . Hvordan det kan være, kan du læse mere om her. Få også vores bedste ideer til, hvad du kan komme i udklædningskassen, og hvorfor udklædning og kostumer er noget af det mest bæredygtige legetøj, du kan investere i.

Skridtlængde-guide
7. marts 2024

Sådan måler du dit barns skridtlængde til løbecykel

I guiden her kan du læse, hvordan du finder den rigtige størrelse løbecykel til dit barn. Har det noget med tommer, stelstørrelse eller skridtlængde at gøre? Få svaret her.

Løbecykelguide
7. marts 2024

Sådan vælger du den rigtige løbecykel til dit barn

Vil du gerne vide mere om, hvordan du finder den helt rigtige løbecykel til dit barn? Hvad med bremser? Skridtlængde? Hvilken slags dæk? Læs mere her.

Påske for børn: Hvad skal vi lave (og hvad betyder påske)?
26. februar 2024

Påske for børn: Hvad skal vi lave (og hvad betyder påske)?

Påskeferie, juhu!! Eller er I i gang med påskeæg, gækkebreve og påskelege længe før? Læs vores store guide om påske aktiviteter med børn. Og få styr på, hvad påske egentlig betyder.

Montessori: Et nyt, gammelt syn på børns læring
20. februar 2024

Montessori: Et nyt, gammelt syn på børns læring

Har du hørt om Montessori pædagogik? Metoden hvor børn lærer under fri leg, styret af faste rammer men uden voksnes indblanding. Det er egentlig et efterhånden gammelt syn på børns læring, der alligevel var nyt for os. Læs mere og bliv klogere sammen med os i indlægget her.

Lægger Påskeharen påskeæg?
19. februar 2024

Lægger Påskeharen påskeæg?

Børn er ikke sådan til at narre. På et tidspunkt får du spørgsmålet om, hvorfor i alverden påskeharen lægger æg. Eller hvad de to i det hele taget har med hinanden at gøre.

Pludselig står du dér, afsløret som en biologi-analfabet, der ikke har den fjerneste ide om, hvorfor du i årevis har videreformidlet idéen om, at en hare gemmer chokoladeæg i en villahave. 
Vil du gerne have en rigtig god og fornuftig forklaring på, hvor påskeharen kommer fra, hvorfor den lægger eller gemmer påskeæg, og om det egentlig er en kanin eller en hare, så læs med hos Legetanterne her på bloggen.

6 myter når du køber legetøj online
30. januar 2024

6 myter om at købe legetøj på nettet (Er Amazon, Temu og Wish farlig?)

Er det altid en fordel med fri fragt eller at købe billigst muligt? Bliv klogere på, hvad der er fup eller fakta om at købe legetøj på nettet, så du får en tryg og sikker oplevelse med handlen - og med legetøjet, du modtager.

Fastelavn 2024: Tips til at fejre rolleleg og vælge det bedste kostume
29. januar 2024

Fastelavn 2024: 3 spørgsmål til at vælge det bedste fastelavnskostume

Kan du svare på 3 spørgsmål om at vælge det bedste fastelavnskostume? Så vælger du nemlig rigtigt. Læs Legeakademiets guide med ideer til fastelavn 2024 lige her.