Scratch Art

Vis som Tabel Liste
Filtrering
Mulige filtre
Pris
Sorter faldende

10 varer

 1. Scratch Art - Skrabekunst Deluxe sæt
  Scratch Art - Skrabekunst Deluxe sæt
  kr. 149,95
  1-2 dages levering
 2. Scratch Art - Skrabekunst Dinoer
  Scratch Art - Skrabekunst Dinoer
  kr. 49,95
  1-2 dages levering
 3. Scratch Art - Skrabekunst Havet
  Scratch Art - Skrabekunst Havet
  kr. 39,95
  På vej til lager
 4. Scratch Art - Skrabekunst Kombo pakke
  Scratch Art - Skrabekunst Kombo pakke
  kr. 39,95
  1-2 dages levering
 5. Scratch art - Skrabekunst Miniblok
  Scratch art - Skrabekunst Miniblok
  kr. 29,95
  1-2 dages levering
 6. Scratch art - Skrabekunst Partysæt
  Scratch art - Skrabekunst Partysæt
  kr. 45,00
  1-2 dages levering
 7. Scratch Art - Skrabekunst Pink glitter
  Scratch Art - Skrabekunst Pink glitter
  kr. 49,95
  1-2 dages levering
 8. Scratch Art - Skrabekunst Regnbue
  Scratch Art - Skrabekunst Regnbue
  kr. 39,95
  1-2 dages levering
 9. Scratch Art - Skrabekunst Regnbuekort
  Scratch Art - Skrabekunst Regnbuekort
  kr. 79,95
  1-2 dages levering
 10. Scratch Art - Skrabekunst Spiralblok
  Scratch Art - Skrabekunst Spiralblok
  kr. 69,95
  1-2 dages levering
Vis som Tabel Liste

Scratch Art er en grafisk teknik, der bruges til at lave nogle helt unikke kunstværker. På dansk kaldes Scratch Art oftest for "skrabekunst".

Scratch Art har efterhånden eksisteret i rigtig mange år - siden 1960erne - men har i lange perioder fløjet lidt under den kreative radar. I USA er denne sjove kunstart blevet utrolig populær igen, mens den i Danmark ikke er begyndt sin opblomstring helt endnu.

I Legeakademiet synes vi, at det er på tide, at Scratch Art - eller skrabekunst - får lidt opmærksomhed igen. Det er nemlig en skæg og utraditionel måde at lave flotte, dekorative og imponerende billeder på.

Udgangspunktet for at lave skrabekunst består af et stykke papir eller folie, der er dækket med voks eller ler, som derefter er belagt med sort blæk. Ved at bruge en skrabepen afdækker man stille og roligt det nederste lag af billedet - lidt på samme måde, som hvis man tegner med en hvid blyant på et sort stykke papir.

Ved at variere den måde, hvorpå man skraber/ridser sit billede, opnår man forskellige effekter. Helt generelt bør man dog altid tage sig god tid og være forsigtig, da en ridse ikke kan viskes væk igen, som en blyantstreg kan.

Der medfølger skrabepenne, når du køber de forskellige skrabekunst-motiver, som alle har forskellige baggrunde. Skrabepennen bruges til at kradse det sorte væk - men det kan være en god ide at bruge en blød, tør klud til at fjerne de sorte rester, efterhånden som de kradses løs.

Det kræver en vis øvelse at lave imponerende skrabekunstbilleder. Men selv som nybegynder vil man kunne lave nogle flotte motiver. Find masser af inspiration til skrabeteknikken på YouTube.

Scratch Art anbefales fra 5 år, og er en rigtig god aktivitet til barnet, der elsker at være kreativ - men som måske trænger til noget nyt inspiration. Dit barn vil helt sikkert synes, at det er sjovt at eskperimentere med forskellige skrabeteknikker - selvom tålmodigheden måske sættes lidt på prøve, når det helst ikke skal gå alt for hurtigt.

Tag krealegen til nye højder og skab unikke kunstværker, der kan pynte familiens vægge eller komme under juletræet som gave til bedsteforældrene.