Plant et træ sammen med dit barn og Legetanterne

Plant et træ sammen med dit barn og Legetanterne
15. maj 2023

Plant et Træ er venner med Legeakademiet

Legeakademiet er til for at gøre børn klogere og give dem de bedste betingelser for at trives og udvikle sig til livsduelige mennesker, der har mod på at stille nysgerrige spørgsmål. Der findes mange små klimaaktivister blandt børn og voksne, og Legetanterne er naturligvis også engagerede i arbejdet for en tryg fremtid for os allesammen. 

At opleve naturen mener vi er en nødvendig del af børns erfaring.

Ved at plante noget og se det gro lærer børn, at vi alle kan gøre en positiv forskel for kloden og hinanden ved at drage omsorg for den spæde begyndelse.

Hvis man som barn har været med til at plante et træ og som ung eller voksen har ligget i en hængekøje under det træ og nyde saftige æbler eller smukke, gule blade i efterårets sidste solstråler, så ved man, at livet har en cyklus, og at naturen er værd at passe på. Det giver børn lyst til at lære mere om både plante- og dyreliv, og det giver dem dejlige oplevelser udendørs.

Derfor har Legeakademiet etableret et samarbejde med den almennyttige organisation Plant et Træ, som siden 1988 har haft Kronprins Frederik som protektor. Det var faktisk hans første protektorat.

Børn elsker at lege i blade. Børn elsker at lege i blade.

Hvem er Plant et Træ?

Plant et Træ arbejder for 3 ting: Børn, læring og træer. At plante et træ giver børn kærlighed til naturen, fordi de tror på, at det, man kan lide, det passer man bedre på.

Organisationen har fuldstændig åbne regnskaber og overlader politisk lobbyisme og andre agendaer til andre organisationer. De bruger ca 15 % af donationerne på administration, resten går ubeskåret til at plante nye træer i Danmark sammen med børn. Plant et Træ har også fokus på at øge sammenhængskraften mellem børn og ældre via projektet ”Generationstræer”, som du kan læse mere om længere nede.

Plant et Træs målsætning og forretningsmodel passer perfekt til Legetanternes vision om, at alle børn har ret til at lære og udvikle sig. Samarbejdet med institutioner og plejehjem passer helt perfekt til Legeakademiet, hvor vi netop har børn og ældre som kernekunder. Vi er meget glade for, at Plant et Træ vil lege med os.

Hvordan samarbejder Plant et Træ og Legetanterne?

Børn og voksne kan have en hyggelig dag sammen med Plant et Træ.Børn og voksne kan have en hyggelig dag sammen med Plant et Træ.

Plant et Træ laver forskellige projekter rundt om i Danmark, hvor de planter træer sammen med frivillige børn og voksne. Du kan læse alt om træ-plantninger, hvor de foregår, og hvad der skal plantes her på deres hjemmeside.

Legeakademiet donerer årligt et beløb til Plant et Træ, som går til disse 3 projekter:

1: Frugtlunde for børn

En børneinstitution kan få plantet en lund med frugttræer, som børnene kan høste, tilberede og spise af. Plant et Træ har gennem de seneste år plantet over 1000 frugtlunde i børneinstitutioner, og der står flere institutioner på venteliste. Man kan ansøge her. Træerne bliver plantet sammen med børnene, og institutionen modtager også en pakke med læringsmaterialer sammen med træerne. Der er indtil 2021 uddelt over 10.000 læringsbøger som en del af disse fælles arrangementer. Det fungerer sådan, at Plant et Træ leverer en palle med 7 buske på 1 m og 7 træer på 2 m, samt paller og stropper til at støtte de unge planter. Der medfølger også hønsemøg og bark at gøde med. Så inviterer institutionen til træ-plantning sammen med børn og forældre.

2: Generationstræer

Her tager børnehaver ud på plejehjem og planter træer sammen med de ældre og personalet for at øge sammenhængskraften mellem generationerne. Træerne er venskabstræer mellem børn og ældre. Børnene bliver også undervist i skovbrug og biologi ved hjælp af de læringsmaterialer, institutionen modtager fra Plant et Træ. Plejehjem og børneinstitutioner kan ansøge om at deltage i Generationstræer på Plant et Træs hjemmeside. Alle kan ansøge her.

3: Trærejsning i danske skove

Beløbet kan også gå til plantning af unge træer i Danmark. Plant et Træ afholder ca 40 gange årligt træplantningsarrangementer, der er åbne for alle. Der bliver plantet træer, der passer ind i det lokalområde, der er udvalgt, og så mange arter som muligt. Det er typisk et lokalt tilløbsstykke i samarbejde med enten organisationer, institutioner eller kommuner. I kan holde jer orienteret om, hvor det næste foregår, her på deres hjemmeside.

Hvis I donerer et træ til 30 kr via Legeakademiet her, kan I få besked, når jeres træ bliver plantet som en del af et større arrangement.

Hvordan kan min lille klimaaktivist hjælpe Plant et Træ?

Hvis I også gerne vil hjælpe flere træer til at slå rod i Danmark, så er der 3 muligheder.

1: I kan donere et beløb svarende til ét eller flere træer, når I køber legetøj hos Legeakademiet. Èt træ koster 30 kr. Beløbet går ubeskåret til Plant et Træ. I kan læse mere om det her.

2: I kan hjælpe ved at lade din lille klimaaktivists børnehave eller bedste/oldeforældres plejehjem ansøge om en træplantning via Plant et Træ.

3: I kan deltage i en trærejsningsdag, hvor du og dit barn er velkomne til at komme og være med. Når I donerer 30 kr til et træ, så kan I direkte besked på e-mail om, hvornår der er en trærejsningsdag, som I kan deltage I.

Har du en lille klimaaktivist, der elsker træer?Har du en lille klimaaktivist, der elsker træer?

Hvis du gerne vil have input til, hvordan du og dit barn kan inddrage klimaaktivisme i jeres hverdag, så se vores tips og forslag til legetøj her i vores kategori "Har du en...". Her finder du forslag til lege og legetøj til mange forskellige typer børn. Du kan tage vores uforligneligt sjove Børnetest og se, om dit barn er en puttegris, en krudtugle, en spektakelmager eller noget helt 4., og så kan du også læse om vores forslag til både hundevenner og klimaaktivister. 

Legetanterne håber at være en del af mange trærejsninger i de kommende år og takker Plant et Træ for at ville være vores grønne legekammerat. Samarbejdet er en del af Legeakademiets bæredygtighedsstrategi Grønnere valg, som du kan læse mere om her.

Legeakademiet samarbejder med Plant et TræLegeakademiet samarbejder med Plant et Træ
Kommentarer
Tilføj en kommentar
Your email address will not be published